Kent Üniversitesi

GENEL BİLGİ

Bu laboratuvar, öğrencilere gıdaların kalori hesaplamasını, sağlıklı yemeklerin hazırlanmasını ve yemek yapımında kullanılan araç-gereçlerin doğru kullanımını öğretmeyi amaçlar. Laboratuvar, günlük tüketilen gıdaların kalori miktarlarının belirlenmesi, bu gıdaların doğru tüketim yöntemlerinin öğrenilmesi ve yapım tekniklerinin uygulanmasına olanak sağlar. Öğrenciler, teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirerek mesleki yeterliliklerini geliştirme fırsatı bulurlar.

Laboratuvarın Altyapısı

Kağıthane yerleşkesinin -1. katında yer alan laboratuvar, 187,6 m² brüt alana sahip olup öğrencinin pratik yapabileceği şekilde düzenlenmiştir. Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği gözetilerek, laboratuvarın zemini yüksek performanslı ve antibakteriyel PVC malzeme ile kaplanmıştır. Ayrıca, gelişmiş davlumbaz, havalandırma sistemleri hem hava kalitesini iyileştirerek hem de zararlı gazların dışarı atılmasını sağlayarak, öğrencilerin daha sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamında çalışmalarını mümkün kılar. Bu altyapı, öğrencilere kendi hazırladıkları yemeklerin kalite kontrolünü yapma ve olası hatalarını değerlendirme imkânı sunarak, becerilerini geliştirmelerine olanak tanır. Laboratuvar, aynı zamanda hijyen standartlarına tam uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır, böylece öğrenciler güvenli bir ortamda eğitim almaktadır.

Beslenme İlkeleri ve Diyetetik Laboratuvarı’ndan aşağıdaki bölümler faydalanmaktadır;

  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü
KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN