Kent Üniversitesi

Prof. Dr. Ayşe Bilge GÜRSOY

Sıradan bir insanın hareketli görüntü izleyerek geçirdiği süre her geçen gün artıyor. Bir yandan da bu görüntüleri üretecek teknolojik aygıtlara ulaşmak hiç olmadığı kadar kolay. Artık isteyen herkes cep telefonuyla kısa film çekip, festivallere yollayabilir.

Şu an izlemekte olduğunuz bu video da dahil olmak üzere internete hergün milyonlarca video yükleniyor. Tüm bu artan, gündelikleşen, ucuzlaşan ve sıradanlaşan işler arasında mesajınızı iletmek, yaratmak istediğiniz duyguyu aktarmak ise gittikçe zorlaşıyor. Bunu da ancak yaratıcı bir yaklaşım, özgün bir bakış, güçlü bir vizyonla yapabilirsiniz. Bu noktada iyi bir üniversite eğitimi belki de her zamankinden daha değerli. Bilgiye ulaşmanın bu kadar kolaylaştığı günümüzde, eleştirel düşünme, dünyanın ve insanlığın sorunlarını kavrama, insanlararası ilişkileri ve toplumu anlama ve anlatma çabası içinde olmak çok önemli. İyi filmlerin temelinde de bu çabanın, bu arzunun yattığına inanıyorum.

İstanbul Kent Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü olarak kuram ve uygulamanın iç içe olduğu bir müfredat tasarladık. Ayrıca öğrenciler kendi yetenek ve ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri derslerle kendi özgün ders programlarını oluşturup, belli alanlarda yoğunlaşıp uzmanlaşabilecekler. Öğrencilerimiz mezun olduklarında kurmaca, deneysel ve belgesel film yönetmenliği, senaryo yazarlığı, televizyon ve radyo program yapımcılığı yapabilir, kamu ve özel sektöre ait kurumlar, medya kuruluşları, kültür merkezleri ve sivil toplum kuruluşlarında çalışma imkanına sahip olurlar.

Özgün filmler yapmak, yenilikçi radyo ve televizyon projeleri geliştirmek, filmler, diziler, yönetmenler üzerine düşünmek ve bunları hayata geçirmek isteyen herkesi İstanbul Kent Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümüne bekliyoruz.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN