Kent Üniversitesi

 

 

Program Başkanı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sağlık hizmetlerinin en kritik ve hayat kurtarıcı bölümü acil durumlarda yapılan müdahalelerdir. Bu sayede birçok kişi, daha ileri tedavi alabileceği merkezlere güvenle ulaştırılabilmekte ve hayatı kurtulmaktadır. İlk ve acil yardım, insanların her an karşılaşabileceği ani ve beklenmedik sağlık sorunlarıyla ilgilenir. Bu sorunlar, her türlü kazalar olabileceği gibi kronik hastalıkların ani atakları veya ani gelişen hayatı tehdit eden sağlık sorunları olabilir. Sağlık hizmetlerinin amacı, insanların konforlu ve uzun bir yaşam sürmesini sağlamaktır. Bu hedefe ulaşırken ani gelişen ve aciliyet gerektiren durumlara hızlı ve doğru müdahale edilmesi büyük önem taşır.

İstanbul Kent Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan "İlk ve Acil Yardım" programı olarak, siz değerli öğrencilerimize teorik dersler, laboratuvar uygulamaları ve meslek içi uygulamalarla kapsamlı bir eğitim sunmaktayız. Programımız, alanında uzman hocaların birebir ilgisiyle zenginleşmektedir.

Derslerimiz arasında Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Tıbbi Etik ve Hasta Hakları, Farmakoloji, Travma ve Cerrahi Hastalıklar Bilgisi gibi temel tıbbi derslerin yanı sıra; İlk ve Acil Yardım, Acil Sağlık Hizmetleri, Acil Hasta Bakımı, Temel Mesleki Beceriler, Ambulans Servis Eğitimi gibi mesleki dersler de bulunmaktadır. Bu derslerin yanında, kendinizi daha da geliştirebileceğiniz ve ömür boyu öğrenmeye teşvik eden Kariyer Gelişimi, Bilişim Okuryazarlığı, İngilizce, Acil Afet Yönetimi, Acil Afet Arama ve Kurtarma gibi derslerimiz de mevcuttur.

Üniversitemiz, İstanbul’un merkezindeki kampüsünde, sosyal bir üniversite yaşamı sunarak, diğer bölümlerin öğrencileriyle etkileşimde bulunmanızı sağlar. Sanat, spor ve kültür etkinliklerine yönelik seçmeli derslerimiz ve öğrenci kulüplerimizin etkinlikleri ile sizleri her yönüyle yaşama hazırlamak ana hedeflerimizdendir.

Mesleki yeterlilik ve yetkinlikleriyle, çalışma disiplini ve etik değerleriyle, teknolojiye açık bilinciyle, sorgulayan, proje üretebilen, problemleri kolaylıkla çözebilen, takım çalışmasına yatkın mezunlarımız; kamu hastanelerinde, özel hastanelerde, 112 acil sağlık hizmetlerinde ve ambulans hizmetlerinde paramedik olarak çalışma imkânına sahip olmaktadırlar.

İstanbul Kent Üniversitesi "İlk ve Acil Yardım" Programı olarak siz değerli öğrencilerimi aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Bizler, sizlerle birlikte başarılı, çalışkan ve bilgili bir sağlık ordusu kurmayı hedefliyoruz. Hepinize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yaşam dilerim.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN