Kent Üniversitesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Programı; Konaklama ve Yiyecek-İçecek sektöründe meslek edinmek isteyen kişilerin tüm dünyada başvurduğu programlardan biri haline gelmiştir. 10 yıl önceye kadar Turizm İşletmeciliği veya Turizm ve Otel İşletmeciliği olarak daha genel bir alana hitap eden doktora programları, ulusal ve uluslararası arenada hem arz hem talep yönünden artan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin sayısıyla orantılı olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora programı olarak daha spesifik bir ihtiyaç haline dönüşmüştür. Gastronomi ve Mutfak Sanatları doktora programı, bu programdan mezun olacak öğrencilerin fırıncılık ve pastacılık şefleri, ziyafet organizatörleri, executive şef gibi çeşitli pozisyonlarda meslek sahibi olmalarına imkân sağlayacak, aynı zamanda kültürlerarası mutfak farklılıkları, kitlesel yemek üretimi, gıda teorileri, besin güvenliği ve sağlık bilgisi gibi konularda da bakış açılarını geliştirecektir.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN