Kent Üniversitesi

Bölüm Başkanı

İstanbul Kent Üniversitesi'nin Ekonomi ve Finans Bölümüne hoş geldiniz. Bölümümüz, küresel ekonomi ve finans alanında başarılı bir kariyere sahip olmanız için size dünya standartlarında bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır.

Bölümümüz, sizlere ekonominin ilkelerini ve finansal piyasaları kapsamlı bir şekilde öğretmeyi hedeflemektedir.

Öğretim üyelerimiz, öğrenme deneyiminizi geliştirmek için ekonomi ve finans alanlarındaki en son gelişmeleri ve yöntemleri en gelişmiş teknolojik araçları kullanarak sizlere aktaracaklardır.

Bölümümüz ekonomi, finans, yönetim, pazarlama, istatistik ve hukuk alanlardaki derslerle analitik becerilerinizi, etik karar alma yeteneklerinizi çok yönlü bir eğitim vererek geliştirmektedir. Ayrıca, küresel ekonomik çevre ve finansal piyasalar hakkındaki bilgilerinizi de artırmaktadır.

Bölümümüzde Makroekonomiden, Para ve Bankacılık’a, Dijital Finans’tan, Küresel Liderlik’e, Sürdürülebilirlik ve Etik’ten, Dijital Pazarlama’ya kadar çeşitli dersleri kapsayan bir müfredatla, sağlam teorik temele sahip olabilir ve pratik deneyim kazanabilirsiniz.

Mezun olduğunuzda, Türkiye’de ve Dünyada devlet kuruluşlarında, düzenleyici kuruluşlarda, borsalarda, menkul kıymet şirketlerinde, özel finans kurumlarında, sermaye şirketlerinde, küresel ekonomik ve finansal örgütlerde, bankalarda ve katılım bankalarında, sigorta ve reasürans şirketlerinde, denetim firmalarında, sivil toplum kuruluşlarında ve start-up'larda kariyer yapabilirsiniz.

Finansal planlamacı, finansal analist, kişisel finans danışmanı, ekonomik ve finansal danışman, risk analisti, kredi analisti, bütçe analisti, fon yöneticisi, yatırım ilişkileri yöneticisi, finans yöneticisi, finans direktörü, bankacı, ekonomik politika danışmanı, denetçi, aktüer, broker, dealer, araştırmacı ve akademisyen olarak başarıya ulaşabilirsiniz. Ayrıca, girişimcilik yolunu seçerek küresel bir girişimci de olabilirsiniz.

Ekonomi ve finans dünyasının sürekli bir değişim içinde olduğunun farkındayız. Sizi önünüzde uzanan zorluklara ve fırsatlara hazırlamayı amaçlıyoruz.

Bölümümüz, sektörün gelişen ihtiyaçlarına esnek ve duyarlı olacak şekilde tasarlanmış olup 21. yüzyılın ekonomik ve finansal ortamında başarılı olmanız için gerekli bilgilere ve becerilere sahip olmanızı sağlayacaktır.

Sizi İstanbul Kent Üniversitesi’ne katılmaya davet ediyoruz. Akademik ve mesleki hedeflerinize ulaşmanızda sizi desteklemek için sabırsızlanıyoruz.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN