Kent Üniversitesi

PROGRAM BAŞKANININ MESAJI

Program Başkanı

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programımızda siz öğrencilerimiz;  tıp alanındaki kurumlarda kıdemli tıbbi personel veya personel grubu içinde görev alabilecek, idari ve sekreterlik görevlerini üslenebilecek, o alandaki çalışmaları destekleyebilecek bilgi donanımı için eğitilirsiniz.

Kurum içi ve kurum dışı yazışmalar yapmak, toplantılar düzenlemek, tutanak tutmak, günlükleri yönetmek, seyahat ayarlamak, sorularla ilgilenmek, telefon görüşmeleri almak, kırtasiye-sarp siparişi vermek, posta ve e-postalarla ilgilenmek, elektronik tablolar ve veritabanları oluşturmak ve güncellemek gibi sistematik görevler için; Hastalıklar bilgisi, Anatomi, Tıbbi terminoloji, Tıbbi dökümantasyon, İş sağlığı güvenliği, Finans-Muhasebe, Sağlık kurumu işletmeciliği, On parmak yazım teknikleri, Sağlık mevzuatı, İletişim, İlk yardım...gibi zenginleştirilmiş bir müfredatımızdan dersler alırsınız. Bunların yanında İletişim, Psikoloji, Toplumsal tutum ve davranışlar, Hastane bilgi sistemleri, alan içi ve alan dışı seçmeli dersler gibi çok ilginizi çekip, sosyal anlamda sizi yükseltecek, sunum, proje, seminer derslerimiz de bulunmaktadır.

Mezunlarımız mesleğine hakim, gruplar içinde uyum ile çalışabilen, etik değerlere sahip, teknolojiye ve yeniliğe açık, soru soran, fikir üreten bireyler olarak elbette ismi ile öne çıkmış sağlık kurumlarında ve özel alanlarda iş bulma imkanına sahiptir. Kıdemli sağlık liderlerimizi desteklerken ön saflardaki sağlık çalışanlarının zamanlarını hasta bakımına ayırabilmesini sağlayan önemli bireyler olarak, kanser merkezleri veya kaza ve acil durum birimleri dahil olmak üzere uzman klinikler, sağlık merkezleri,  doktor muayenehanelerinde de "Tıbbi Sekreter" olarak istihtam edilirler. Yabanci dil bilen bireyler klinik olmayan alanlarda da bulunabilir.

Tıbbi sekreterler için belirlenmiş resmi bir işe  giriş şartı yoktur. Ama, işverenler mükemmel klavye becerileri beklemektedir. Yazma veya kelime işlemede nitelikler isteyebilirler. İşverenler ayrıca iyi bir okuryazarlık, matematik bilgisi ve bilgi-işlem okuryazarlığı becerileri standardı beklemektedir ki tüm bu beceriler İst. Kent Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programımızın eğitim hedeflerinin en önemlisidir.

Tıbbi sekreter veya kişisel asistan olarak daha kıdemli rollerde de ilerleyebilirsiniz. Bir departmanın bilimsel çalışmalarını destekliyor olabilirsiniz. Doğru ve metodik olarak çalışmak, son teslim tarihlerini karşılamak, tıbbi terminoloji kullanmak, detaylara dikkat etmek, kendi inisiyatiflerinizi kullanmak, her tür insanla çalışmak, hastalar ve aileleri ile ilgilenirken yardımcı ve güven verici olmak, mükemmel klavye becerileri olmak, yazım ve dilbilgisi organizasyon becerileri olmak temel hedefleriniz olmalıdır. Unutmayın ki BAŞARI MUTLULUKTUR.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN