Kent Üniversitesi

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi; İstanbul Kent Üniversitesi öğrencilerinin ve personelinin gereksinimleri doğrultusunda ruh sağlığı kalitesini korumak ve iyileştirmek amacıyla kurulmuştur. Aynı zamanda psiko-eğitim metinleri (broşür, bültenler) hazırlanmaktadır. Psikolojik Danışmanlık hizmetinden yararlanabilmek için, görüşmelerin düzeni ve danışanların bekletilmemesi açısından önceden randevu alınması gerekli görülmektedir. 

HEDEFLERİMİZ

Üniversite öğrencilerimizin bireysel, sosyal ve akademik gelişmelerini desteklemeyi, üniversite ve yurt yaşamına uyumlarını kolaylaştırmayı ve bu alanlarda yaşanabilecek sorunlarla baş etme konusunda gerekli becerileri kazandırmayı hedefler.

Üniversite öğrencilerinin kendilerini tanıması, gelecekte mesleklerini uygulama süreçlerinde ve topluma  katkı aşamasında üretken, duyarlı, sorumlu, problem çözme - kişilerarası iletişim becerileri ve sağlıklı düşünme becerilerine sahip bireyler olabilmelerini sağlamaktadır.

İLKELERİMİZ

Amaçlarımız doğrultusunda gerçekleşecek olan seanslarda gizlilik ilkesi esas alınmaktadır. 

  • Gizlilik ilkesi konu psikolojik danışma olduğunda özel bir yere sahiptir bu nedenle birimimizde gerçekleşecek olan her görüşmede danışan her kimse izin vermediği sürece kişisel bilgiler ve görüşme içerikleri kesinlikle kimseyle paylaşılmaz.  
  • Merkezimize başvuruda bulunan bireylere gizlilik ilkesinin yanı sıra ayrımcılık yapmama ilkesi, gönüllülük ilkesi doğrultusunda destek verme ve sorumluluk ilkesinin hakim olduğu meslek bilinci ile çalışılmaktadır.
  • Direktörlüğümüze ait etkinlik, duyurular ve broşürler resmi web sitemiz ve resmi sosyal medya hesaplarımız üzerinden kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

 

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nden detaylı bilgi ve randevu almak için tıklayınız:

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN