FARMASÖTİK TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI

Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı, ilaç ve kozmetik ürünlerin geliştirilmesi, üretimi ve kalite kontrolü süreçlerini inceleyen ve uygulayan bir bilim dalıdır. Anabilim dalımızda, hem ilaç hem de kozmetik ürünlerin formülasyon ve üretim teknikleri üzerine derinlemesine çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerimize, modern teknolojilerle donatılmış laboratuvarlarımızda pratik ve teorik eğitimler sunarak, sektörde ihtiyaç duyulan yetkinlikleri kazandırmayı hedefliyoruz.

Akademik Kadromuz ve Eğitim

Akademik kadromuz, öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek ve onları sektörde rekabetçi kılmak amacıyla sürekli olarak güncellenen bir müfredat sunmaktadır. İlaç ve kozmetik sektörlerinde inovasyon ve AR-GE çalışmaları, eğitim programlarımızın merkezinde yer almaktadır.

Araştırma ve Uygulama Alanlarımız

Farmasötik teknoloji alanında, yeni ilaç taşıyıcı sistemler, kontrollü salım sistemleri ve biyoteknolojik ilaçlar üzerinde yoğun çalışmalar yürütülmektedir. Kozmetoloji alanında ise, cilt bakım ürünleri, makyaj ürünleri ve dermokozmetik ürünlerin formülasyon geliştirme, stabilite testleri ve etkinlik değerlendirmeleri gibi konularda araştırmalar yapılmaktadır.

Endüstri İşbirlikleri ve Projeler

Anabilim dalımız, ulusal ve uluslararası birçok projede aktif rol almakta ve endüstri ile güçlü işbirlikleri sürdürmektedir. TÜBİTAK, European Cooperation in Science and Technology (COST,) National Institute of Health (NIH), ve çeşitli sanayi kuruluşları ile ortak yürütülen projeler sayesinde, öğrencilerimize geniş staj ve kariyer fırsatları sunmaktayız. Bu projelerde öğrencilerimiz, araştırmacı olarak yer alarak, teorik bilgilerini pratiğe dökme imkânı bulmaktadırlar.

Gelecek Vizyonumuz

Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı olarak, Türkiye’nin en yeni ve ileri teknolojiye sahip AR-GE ve üretim laboratuvarlarımızla, bilim ve teknoloji alanında öncü olmayı hedefliyoruz. Siz değerli aday öğrencilerimizi, bu dinamik ve yenilikçi eğitim ortamımıza katılmaya davet ediyoruz.

Yeni nesil ilaç ve kozmetik ürünlerinin geliştirilmesinde söz sahibi olmak, bilimsel araştırmalara katkı sağlamak ve sektörde fark yaratmak isteyen tüm öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN