Kent Üniversitesi

Dekan

Sevgili öğrencilerimiz,

2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılında İstanbul Kent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin ilk öğrencileri olarak girişimci eczacılar yetiştirmek hedefi ile kurulan fakültemize hoş geldiniz.

Multidisipliner ve ürün geliştirme odaklı eğitime olan inancımızla toplumumuza ve ülke ekonomimize katkı sağlayacak keşifler yapabilecek, girişimci eczacılığı bir kariyer hedefi haline getirmiş eczacılar olarak mezun olacaksınız. Eğitiminiz boyunca yalnızca fakültemizde görev yapan öğretim üye ve elemanlarımız tarafından desteklenmekle kalmayıp aynı zamanda üniversitemizin ilaç endüstrisi sektöründeki varlığı ve araştırma-geliştirme (Ar-Ge) iş birliği ortaklarımız tarafından da eczacılık mesleğine hazırlanacaksınız.

Meslek etiği ve profesyonel standartlara sahip, yaşam boyu öğrenmeye ve üretmeye açık, hem iş dünyasında hem akademide aranan mezunlar yetiştirecek olan bir fakülte olarak seçmeli ve alan dersleriyle desteklenen müfredatımıza ek olarak öğrencilerimize teorik eczacılık bilimlerini uygulamayla nasıl birleştirecekleri konusunda yol göstermek için sizleri eğitiminizin ilk senelerinden başlayarak araştırma projelerimize dahil etmeyi planlamaktayız.

Ülkemizin geleceği olan sizleri hedeflerimize uygun şekilde yetiştirebilmek için gerekli yatırımları yapmış ve akademik kadromuzu kurmuş bulunmaktayız. Fakültemizde görev yapan tam zamanlı öğretim üyelerimizin birçoğu doktora çalışmalarını veya doktora sonrası araştırmalarını yurtdışındaki çok seçkin üniversitelerde yapmış, QS-dünyada en iyi üniversiteler listesinde ilk 100’de yer alan üniversitelerde hala misafir öğretim üyesi olarak bulunarak çalışmalarını sürdürmektedir. Akademik kadromuz, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen sayısız öğrenci projelerine imza atan ve hala da atmaya devam eden, dünyanın en iyi dergilerinde yayınlar çıkaran ve çıkarmaya devam eden hem genç hem de tecrübeli ve çoğu eczacı kökenli öğretim üyelerinden oluşmaktadır.  Kurdukları şirketlerle etki değeri yüksek işlere imza atan, ilaç, gıda, kozmetik ve gıda takviyesi alanlarında sanayi ile sürekli çalışmalar yürüten sektörün lider firmalarına danışmanlık veren, kazandıkları ulusal ve uluslararası projeler ve ödüllerle adından söz ettiren Ar-Ge kabiliyeti çok yüksek akademisyenler İstanbul Kent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin akademik kadrosuna katılmıştır. 

Hedef koymak bu hedefleri gerçekleştirecek alt yapıyı da oluşturmayı gerektirir. Girişimci veya ilaç endüstrisi tarafından aranan eczacı olabilmek için ciddi bir donanımla mezun olmak gerekir. Bu donanım da birçok laboratuvar cihazıyla çalışma fırsatına sahip olmak, üretim tesislerinde bizzat bulunmak ve bir ürünün hammaddeden müstahzar haline gelene kadar geçen tüm aşamalarında bulunmayı gerektirir.  Öğrencilerimizin lisans eğitimleri müddetince tüm bu deneyimleri üniversitelerinin içerisinde yaşama fırsatı bulmaları için İstanbul Kent Üniversitesi yönetimi ve akademik kadrosu Eczacılık Fakültesi çatısı altında üç farklı araştırma merkezi ve üç farklı üretim merkezi kurulumu gerçekleştirmektedir. İstanbul Kent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri yalnızca bu araştırma merkezleri ve üretim merkezlerinde değil, sahip oldukları laboratuvarların eşsiz fiziki ve teknik alt yapısı sayesinde de hayalini kurdukları girişimci eczacı veya ilaç endüstrisinde aranan eczacı olarak çalışma isteklerini de kolaylıkla hayata geçirebileceklerdir.

İstanbul Kent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak öğrencilerimizi hayata hazırlarken tek yönlü düşünmüyoruz: Serbest eczane eczacısı olmayı tercih edecek öğrencilerimizin hastalarına en iyi şekilde hizmet verebilmeleri için eczane tecrübesi bulunan akademisyenlerden ders almalarını sağlayacağız.  Birçok ilaç, kozmetik ve gıda firmasının fakültemizin üretim tesislerinde ve Ar-Ge laboratuvarlarında Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleriyle çalışmalarını sürdürecek olması temelinde kurduğumuz insan ağı sayesinde ilaç endüstrisindeki duayen isimlerle İlaç endüstrisinde çalışmayı tercih edecek öğrencilerimizi karşılaştırarak onların bilgi ve tecrübelerinin öğrencilerimize aktarımının sağlanması hedefiyle hareket ediyoruz. Ülkemizdeki diğer eczacılık fakültelerinden farklı olarak İstanbul Kent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi çatısı altında kurulan en geniş kapsamlı üretim merkezlerinde öğrencilerimizin sanayi bölgelerine gitmeden kendi fakülteleri içerisinde endüstri ile ilgili her alanda öğretim üyelerimizin gözetiminde deneyim kazanmasının sağlanması ve sürekli endüstri ve bilimle iç içe kendilerini geliştirmelerini sağlayarak Türkiye’deki birçok yeniliğe imza atıyor olacağız.

Fakültemizi tercih ettiğiniz için siz ‘Geleceğin Eczacılarını’ tebrik eder; sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir üniversite hayatı dilerim.

Sevgili aday öğrencilerimiz,

Sizlere kazandırmak istediğimiz yeterlilik ve yetkinlikler; belki, sizlere gerçekleştirilmesi zor hedefler gibi görünecektir ama uzun süredir yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda kurduğumuz akademik kadroyu ve oluşturduğumuz alt yapıyı bizi Kağıthane Kampüsü’müzde ziyaret ettiğinizde görecek ve tercih yapmak için hiç tereddüt etmeden İstanbul Kent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne tercihlerinizde ilk sırada yer vereceksiniz.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN