2019-2020 Bahar Dönemi Başvuruları

Herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuyan bir öğrenci, “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” gereğince kurum içi veya kurumlar arası yatay geçiş hakkından faydalanabilir. Bununla birlikte Merkezi Yerleştirme Puanı ile gerekli şartların sağlanması şartıyla hem ön lisans hem de lisans eğitiminde istenilen yarıyıl yatay geçiş yapılabilir.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Kazanan adaylar kesin kayıt sırasında aslını getirmek kaydıyla başvurularını mail ile de yapabilirler. yataygecis@kent.edu.tr mail adresine belgelerinizi taratıp formu da doldurup gönderebilirsiniz. Eksik taratılan veya okunmayan başvurular geçerli değildir. Kazanan adaylar kesin kayıtta belgelerin aslını getirmek zorundalar.

* Başvuru Formu (Tıklayınız…

* Öğrenci Belgesi (e-imzalı, e-devletten ve ıslak imzalı olabilir)

* Nüfus cüzdan örneği,

* ÖSYS Yerleştirme Belgesi,

* ÖSYS Sonuç Belgesi (Tüm puan türlerinin olduğu çıktı),

* Transkript (Eğitim almadıysa veya hazırlık okuduysa gerek yok),

* Onaylı Ders içeriği (Eğitim almadıysa veya hazırlık okuduysa gerek yok),

* 2 Vesikalık Resim

Kabul edilen adaylar Kaydını tamamlamak için kayıtlı olduğu üniversiteden “Kaydında bir sakınca yok” olduğunu gösteren belgenin aslını getirmek zorundalar.
Belgeyi getiremeyen adayların kayıtları yapılmaz. Haklarını kaybederler.

Detaylı Bilgi: 02126101010 / ogrenciisleri@kent.edu.tr

Yatay Geçiş Başvuru Formu için lütfen tıklayınız

Kontenjan ve Ücretler için lütfen tıklayınız

Yatay Geçiş Yönergesi için lütfen tıklayınız