Kent Üniversitesi

PROGRAM BAŞKANININ MESAJI

Program Başkanı

Dünyaya bir tutam güzellik katmak için aramıza katılan kıymetli öğrencilerimiz, hepimiz biliyoruz ki; insanlığın varoluşundan bu yana dış görünümüne verdiği önem her yaş ve kültür için geçerli olup, çağlar boyunca süregelmiş, halen süregelen ve süregelecek olan bir tutumdur. Aynı şekilde çok iyi bildiğimiz bir başka konu ise; kişiler arası sosyal iletişim, çekim ve ilk izlenimin fiziksel, bir başka deyişle görünüm yoluyla olduğudur… Buna karşın, ‘’Güzellik’’ tek boyutlu bir kavramdan ötedir ve güzel bir görünüm ancak, güzel bir ruh ile tamamlandığında anlam kazanır. Sağlıklı, özenli ve estetik bir dış görünümün, özgüven artışı yoluyla bireylerin ruh sağlıklarına ve toplumsal üretkenliklerine katkısı inkâr edilemez.

Bölümümüzde eğitim alacak olan öğrencilerimiz 4 dönemi tamamladıklarında; Saç, tırnak, yüz ve bedenin görümünün özel Bakımı ve uygulamalar yoluyla estetik hale getirilmesi, sağlığının korunması, sürdürülmesi, konforunun arttırılması yönünde güncel yeterlilik ve artmış iletişim becerileri ile mezun olacaklardır.

 

İş-kariyer olanakları zengin, popüler bir alan olan bölümümüzden mezun öğrencilerimiz arzu ederlerse kuaför ya da güzellik salonu gibi kendi işlerini kurabilirler. İlaveten bu tarz işletmelerde kuaför, manikürist-pedikürist, estetisyen yahut özel sektör ve kamu kuruluşlarındaki hastane, klinik ve muayenehanelerin estetik birimlerinde, Dermatolog ve Plastik Cerrahlar başta olmak üzere, kozmetik dermatoloji-medikal estetik uygulamalarında doktor asistanı, sahne çalışmaları, medya kuruluşlarında profesyonel makyöz-makyör, eczane ve kozmetik ürün satışı yapılan mağazalarda ise ürün danışmanı, ürün satış temsilcisi olarak çalışabilirler. Dilerlerse akademik yolda ilerlemeleri de mümkündür.

İlgi duyan tüm öğrencilere bölümümüzün kapıları açıktır. Gelin el ele vererek, hep birlikte, yaşadığımız dünyayı güzelliklerle donatalım.

Sevgilerimle

Doç. Dr. A. Nilhan ATSÜ

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN