Kent Üniversitesi

PROGRAM BAŞKANININ MESAJI

Program Başkanı

Sevgili Öğrenciler;


Hastalıkların tedavisinde verilen ilaçların doğru kullanımı oldukça önemlidir. Tüm dünyada ve ülkemizde yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Bu kapsamda eczane teknikerleri ve diğer sağlık profesyonelleri akılcı ilaç kullanımının sağlanması ve toplum bilincinin artırılmasında önemli rol üstlenmektedir. Eczane hizmetleri programımız; ilaç firmalarında, ilaç üretim laboratuvarında ya da ilaç satış kuruluşlarında görev alabilecek uygun donanıma sahip, yetkin teknikerler yetiştirmeyi hedefler.

İki yıl devam eden ön lisans eğitim sürecinde; kimya, biyokimya, anatomi, fizyoloji temel bilim dersleri ve farmakoloji, ilaç şekil bilgisi, bitkisel ve kozmetik ilaç bilgisi, ilaçların toksik etkileri derslerini ve dönem içi uygulamaları programın müfredatında yer almaktadır. Hasta yaklaşımının büyük önem taşıdığı meslek hayatınızda sizlere yardımcı olacak; sağlık iletişimi, sağlık psikolojisi derslerinin yanı sıra merak duyduğunuz alanlarda alabileceğiniz seçmeli dersler ve kişisel gelişiminize yardımcı dersler ve faaliyetlere de katılmanız mümkün olacaktır.

Programımızdan mezun öğrencilerimiz mesleğinde yetkin, birlikte çalışmaya uyumlu, teknoloji ve yeniliklere ayak uydurabilen, etik değerlere sahip, sorgulayıcı ve araştırmacı bireyler olarak; serbest eczaneler, devlet ve özel sektöre ait hastanelerin eczaneleri, ilaç üretim yerlerinden ilaç depolarına kadar geniş bir alanda iş bulma imkanına sahip olabilecekler.

Meslek tercih heyecanı yaşadığınız bu günlerde, sağlık sektörünün önemli alanlarından eczane teknikerliği mesleğini yapmayı seçen değerli öğrencilerimizle bir araya gelmeyi heyecanla bekliyoruz. Hepinize keyifli, sağlıklı bir eğitim hayatı geçirmenizi diliyoruz.

Öğr.Gör.Reyhan ÖZÇELİK

Eczane Hizmetleri Program Başkanı

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN