YARATICI DRAMA İLE YAŞANTI ATÖLYESİ

Yer: Planet

Koordinatör: Dr. Öğr. Üyesi Murat Can Pehlivanoğlu
Eğitmen: Öğr. Gör. İdil Güney Şimşek

Atölye, üniversitemizin tüm öğrencilerine açık olup katılım 30 öğrenci ile sınırlıdır.

Kayıt için ad, soyad ve bölümünüzü  idil.guneysimsek@kent.edu.tr adresine iletmeniz yeterlidir.

Yaratıcı drama, kendi ögelerine sahip bir eğitim ve sanat alanıdır. Almanya’da “Oyun Pedagojisi”, İngiltere’de “Eğitimde Drama” olarak ele alınan yaratıcı drama kavramı; tiyatro tekniklerinden yararlanan, oyunsu süreçler ve doğaçlamalar içeren, bedenin ve beş duyunun aktif olduğu bir yaşantı provasıdır.  Atölye ile grubu oluşturan bireylerin kendi yaşantılarından yola çıkarak “-mış gibi” yaptığı kurgusal gerçeklikler yaratılması ve dramanın “yaparak ve yaşayarak öğrenme” mottosu ile öğrencilerimizin kişisel ve mesleki hayatlarına entegre edebilecekleri bilgiye sahip olması; yaratıcılık, hayal gücü, iletişim, empati, özgüven, grup içi dayanışma gibi becerilerine olumlu katkı sağlanması hedeflenmektedir.