Kent Üniversitesi

BÖLÜM BAŞKANININ MESAJI

 

Bölüm Başkanı

Ebelik, gebelik öncesi dönemden başlayarak, gebelik, doğum ve sonrası dönemde anne ve bebeklerin sağlığını geliştirmek, korumak, sürdürmek ve tedavi etmek amacıyla izlem, bakım, danışmanlık ve eğitim yapan, normal doğum ve aile planlaması hizmetlerini yürüten, 0-6 yaş çocukların izlemlerini gerçekleştiren, kadın, çocuk, aile ve toplum sağlığının yükseltilmesine katkıda bulunan bir sağlık disiplini, insanın var olduğu günden bu yana devam eden bilgi ve becerinin harmanlandığı en eski mesleklerden biridir.

Ebelik bölümü akademisyenleri olarak amacımız sizleri bilimsel açıdan tam donanımlı etik değerlere saygılı mesleki açıdan yetkin kendine güvenen sağlık profesyonelleri olarak mezun etmektir. Bizler ebelik lisans eğitimi süresince sağlık alanında sürekli gelişim gösteren bilim ve teknolojiyi kullanarak sizlere gerekli olan tüm yetkinlikleri kazandıran bir eğitim sistemi sunmaktayız. 

Alanında profesyonelleşmiş akademisyenler eşliğinde gerçekleştirilen derslerimiz, beceri laboratuvarlarımız, üreme sağlığı laboratuvarımız, gerek Kamu, gerekse Özel Hastanelerde kurum dışı uygulamalarımız, dört yıllık eğitim süresince tüm gereksinimlerinizi en iyi kalitede tamamlamanız için düzenlenmiştir. 

Üniversitemizin Ebelik Bölümünü bitiren ve Ebe unvanı ile mezun olanlar, kamu ve özel hastaneler, üniversite hastaneleri, gebe izlem ve aile planlaması poliklinikleri, doğum ve doğum sonrası bakım klinikleri, gebe eğitim merkezleri, Aile, Toplum Sağlığı Merkezlerinde, Evde Bakım Kuruluşlarında Klinisyen Ebe olarak istihdam edilebilmektedir. Ayrıca özel kabin açarak serbest çalışabilir ve gebe takibi de yapabilirler. Mezunlar yüksek lisans ve doktora yaparak üniversitelerde akademik hayata da katılabilirler. Ebelik ülkemizde istihdam olanağı en geniş ve kolay olan, mezunlara dönük ihtiyacın her zaman çok fazla olduğu bölümlerden birisidir.

Gördüğünüz gibi Ebelik kurumu kadın hayatının her evresine dokunuyor. Bu da mesleğe çok geniş bir uygulama alanı sunuyor. Tüm sağlık bölümlerinde olduğu gibi Ebelik sadece belli süreyle yapacağınız bir iş değil, yaşam tarzınız olacaktır. 

Değerli öğrenciler, evet üniversite eğitimi size bir meslek kazandıracak, fakat üniversite sadece bu değildir. Farklı ilgi alanları olan birçok insanla tanışarak sosyal ve kültürel anlamda da gelişecek, kendinizi yapılandıracaksınız. 

Gelin İstanbul’un merkezinde, İstanbul Kent Üniversitesinde birlikte öğrenelim, birlikte yarınlara hazırlanalım.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN