Kent Üniversitesi

‏DEKANIN MESAJI

Dekan

Sevgili Öğrenciler,

 İstanbul Kent Üniversitesinin genç ve dinamik Fakültelerinden biri olan Sanat ve Tasarım Fakültesine hoş geldiniz. Geleceği aydınlatacak olan çağdaş, bilgili ve beceri sahibi, yetenekli öğrenciler yetiştirmek hedefi olan Fakültemize katılımınız bizleri mutlu etmiştir.

Beş farklı Bölüm ile eğitim-öğretimini sürdüren Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Görsel İletişim Bölümü ve Dijital Oyun Tasarımı Bölümlerimizden oluşmaktadır. Yeni Bölümlerin de açılmasıyla daha büyük ve etkin bir Fakülte kimliğine kavuşmuştur.

Tercihiniz doğrultusunda, bir yandan Dünya ve Anadolu mutfağı ile birlikte gastronomi kültürünü sentezleyebilen, bilgi ve beceri birikimiyle yüklü, bilimsel araştırma ve uygulama odaklı, aynı zamanda sektörün nitelikli insan gücü beklentilerini karşılamaya yönelik Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve güçlü akademik kadrosuyla birlikte olacaksınız.

Diğer yandan, çağın gerektirdiği sanatsal ve yaratıcılık potansiyelinizi meslek pratiğine dönüştürebilecek, yenilikçi çözümler üretme becerisi ile sürdürülebilir iç mekânlar tasarlayabilecek, kavramsal arka planları görsel hale getirebilecek, gerektiğinde artırılmış gerçeklikle ortaya konan sanal mekân tasarımlarına imza atabilecek, analitik düşünce yeteneği ile eleştirel yaklaşımlarda bulunabilecek İç Mimarlık Bölümünün deneyimli ve yetkin öğretim kadrosu ile yetişeceksiniz.

Yeni açılan Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Görsel İletişim Tasarımı ve Dijital Oyun Tasarımı Bölümleri de günümüzde talep edilen ve gençlerimizi geleceğin ekonomisine ve toplumuna hazırlayan dinamik bölümler olarak Fakültemizde yer almaktadır.

İnsanlık tarihiyle birlikte var olan ve ihtiyaçlar hiyerarşisinin temelinde yer alan ve aynı zamanda ile sizleri geleceğe hazırlayan yeni Bölümlerimizle eğitim ve öğretiminin yapıldığı Fakültemizde, sizlerle birlikte olmak bizlere heyecan ve mutluluk verecektir. Fakültemizin yeni konumundan ve modern dokusundan kaynaklanan erişilebilir ortamında sizlere sağlıklı, başarılı ve mutlu günler diler, sevgiler sunarım.

Prof.Dr.Öcal USTA
Dekan

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN