Hemşirelik Simülasyon Çözümleme Odası ve Eğitim Laboratuvarı

Simülasyonun son aşaması olan çözümleme, simülasyon senaryo aşaması sonrasında öğrenenlerin yaşadıkları deneyimleri ve öğrendiklerini bir rehber ve/ya kolaylaştırıcı eşliğinde tartıştıkları aşamadır. Bir olay ya da etkinlik sonrasında “yansıma” kavramı, simülasyon eğitimi gibi öğrencilere deneyimleyerek öğrenme fırsatı sunan aktiviteler için kritik bir yapı taşıdır. Simülasyon sırasında öğrenme gerçekleşebilir, ancak etkili öğrenme, çözümleme sırasında yapılan yansımalar (reflectionlar) sayesinde derinlemesine pekişir. Çözümleme oturumları, öğrencilerin grup aktivitesini tamamladıktan sonra ne öğrendiklerini, hangi becerileri sergilediklerini veya sergileyemediklerini ve senaryo uygulaması sırasında kritik olan noktaları fark etmelerini sağlar. Bu oturumlarda öğrenciler, geleneksel pasif rolden çıkarak, kendi deneyimlerini geriye dönük olarak analiz etme becerisini kullanarak aktif bir role geçerler. Ayrıca, bu alan Hemşirelik Bölümü Laboratuvar derslerinde öğrencilerin serbest çalışma yapabilmeleri için de olanak tanımaktadır.

ÜRÜN TANIMI

MARKA / MODEL