Kent Üniversitesi

BÖLÜM BAŞKANININ MESAJI

Bölüm Başkanı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizleri hemşirelik mesleğinin ilk meşalesinin yakıldığı bu kentte, İstanbul Kent Üniversitesi’nin ve hemşirelik mesleğinin bir üyesi olmayı seçtiğiniz için kutluyorum.

Hemşirelik, insanın var oluşuyla başlayan, yaşamın her evresinde birey, aile ve toplumun sağlığını koruyan, hastalık halinde iyileştiren, istendik sağlık ve yaşam kalitesine ulaşmayı hedefleyen, bilime dayalı bir sağlık disiplinidir.

Hemşirelik mesleğine gönül veren meslektaşlarımızın insani değerlere sahip, empati yapabilen, eleştirel düşünen, özgüvenli, birey ve hasta haklarına saygılı, etik ilkelere bağlı, kanıta dayalı uygulama bilgi ve becerisine sahip, araştırmacı, sorgulayıcı, girişimci, sorumluluk sahibi, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen, kişilerarası ilişkilerinde iyi bir iletişime sahip, alanında yetkin ve lider hemşireler olarak yetişmelerini önemsiyoruz.

Hemşirelik bölümü olarak, çağdaş profesyonel hemşirelik yetkinliğine sahip olabilmeniz için gerekli teori ve uygulama eğitimlerini planlarken, eğitim sürecinizde sosyal ve kültürel olanakları artıran, disiplinlerarası ortak çalışmalara fırsat tanıyan, mesleki organizasyonlara katılmaya teşvik eden, proje geliştirme ve inovasyonu destekleyen, Erasmus programları ile farklı kültürleri tanıma fırsatı sunan, kültürlerarası hemşirelik yaklaşımını geliştiren, disiplinlerarası etkileşimi artıran, lisansüstü programlar ile uzmanlaşma ve bilimsel araştırma yetkinliği kazandıran çağdaş bir hemşirelik programı sunmayı ve sürekli gelişimi amaçlıyoruz.

Hemşirelik bölümünden “Hemşire” unvanı alarak mezun olduğunuzda, aile sağlığı merkezleri, hastanelerin klinik alanları, işyeri sağlık birimleri, rehabilitasyon merkezleri, evde bakım hizmetleri, eğitim ve danışmanlık merkezleri, okullar, kreş ve bakımevleri, araştırma merkezleri, ilaç firmaları, sağlık sigorta şirketleri, kalite bölümleri ve kurucusu olabileceğiniz evde bakım, huzurevi, günübirlik bakım merkezi gibi birçok farklı sektörlerde çalışma imkanlarına sahip olmaktasınız. Ayrıca hemşireliğin lisansüstü eğitim programlarına dahil olarak, üniversitelerde akademisyen olarak çalışma olanağı bulabilirsiniz.

Bu bölümü seçerken, insana dokunabilen çok önemli mesleklerden birinin mensubu olduğunuzun bilincinde ve sorumluluğunda olacağınıza inanıyorum. İstanbul Kent Üniversitesi Hemşirelik Bölümü olarak, alanında uzman akademisyen kadromuzla, bireysel ve akademik gelişiminizde her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyor, sizleri aramıza katılmaya bekliyoruz.

Doç. Dr. Seher Yurt

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN