MESLEKİ UYGULAMA (DÖNEM İÇİ UYGULAMA)

Tüm bölüm ve programların müfredatları gereği belirli dönemlerde mesleki uygulama kapsamında öğrencilerimiz ilgili iş yerlerinde uygulama gerçekleştirmektedir. Hangi dönem uygulama yapacağınızı müfredatınızı inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Mesleki uygulama dönem içi gerçekleşen bir durum olduğundan ve öğrencilerimiz uygulama yaptıkları yerlerde sorumlu öğretim elemanları tarafından denetlendiğinden uygulama yerleri Üniversitemiz tarafından belirlenmektedir.

Uygulama yapacağınız yeri bölüm/program başkanına sunmanı ve onay almanız durumunda kendiniz de belirleyebilirsiniz.

Dönem içi uygulama kredisi olan bir ders gibi değerlendirilebilir. Bu sebeple uygulama yapmamanız sonucunda o dersten başarısız olursunuz.

Maalesef, dönem içi uygulama derslerin de kurumda devam ettiği bir süreçte gerçekleştiğinden il dışında bulunamazsınız.

Uygulama yapacağınız, yerleriniz ve tarihleriniz belirlendikten sonra staj yapacağınız işletmenin talep ettiği işe giriş evraklarını hazırlamakla yükümlüsünüz.

Dönem içi mesleki uygulama için de Üniversitemiz tarafından iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası yapılacaktır.

Çalıştığınız kurum eğitim gördüğünüz bölüm ile ilgili bir alan ise çalışma belgenizi ve ilgili talebinizi bölüm/program başkanınıza sunarak onay almanız dahilinde gerçekleştirebilirsiniz.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN