Kent Üniversitesi

2021-2022 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ KAMPÜSE DÖNÜŞ

Eğitim ve Öğretim

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi derslerimiz Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan “Küresel salgında eğitim ve öğretim süreçlerine yönelik uygulamalar rehberi” ve “Küresel salgın sürecinde kampüs ortamlarına yönelik uygulamalar rehberinde” belirlenen kurallara uygun olarak, 11 Ekim 2021 tarihinde yüz yüze ve çevirim içi olarak başlayacaktır. Gerekli hallerde yüz yüze teorik dersler, hibrit eğitim sistemi şeklinde de uygulanabilecektir. Uygulamalı dersler ise sadece yüz yüze yürütülecektir. 

Yüz yüze yürütülecek teorik dersler için dershanelerin planlaması pandemi koşullarına uygun olarak yapılmış olup, dersler haftanın altı günü (Pazartesi-Cumartesi) 08:00-19:00 saatleri arasında işlenecektir. Yüz yüze yürütülecek teorik derslerin süresi 40 dakika olup, 20 dakika ara verilecek ve bu sürede derslikler havalandırılacaktır. Yüz yüze yürütülecek teorik dersler blok olarak yapılmayacaktır. Uygulamalı ders süreleri ise 40 dakikadan az olmamak kaydıyla, ilgili akademisyenlerimiz tarafından belirlenecektir. 

Çevirim içi senkron ve asenkron dersler için de “ders süreleri” 40 dakika olarak belirlenmiştir. 

Gerekli durumlarda, derslerin dershanelere göre yerleştirilmesi sırasında Eğitim Planlama Koordinatörlüğü tarafından ders programları güncellenebilecektir.  

İlgili Yönetmelikler gereğince teorik ve uygulamalı tüm derslerde (çevirim içi asenkron dersler hariç) devam zorunlu olup, yoklamalar düzenli olarak alınacaktır. 

Güz dönemi boyunca yapılacak tüm sınavlar (vize, final ve bütünleme) yüz yüze uygulanacaktır. Gerektiğinde hafta sonları da (Cumartesi, Pazar) sınavlar uygulanabilecektir. 

Öğrenim dönemi boyunca HES kodu ve aşı kartı kontrolü yapılacaktır. Aşı yaptırmamış olan akademisyenlerimiz, üniversite yerleşkesine girişlerde son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testi sonucunu ibraz etmek zorundadır. PCR testi sonuçları 72 saat geçerlidir. Süre bitiminde yeni bir test sonucu istenecektir. 

Yeni Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili alınan önlemler kapsamında Üniversitemizde 23 Mart 2020 tarihi itibarıyla başlayan uzaktan eğitim sistemi, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) açıklaması doğrultusunda 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi boyunca sürdürülmüştür.  2020 -2021 Akademik Yılında; ön lisans ve lisans eğitim ve öğretim  12 Ekim 2020, lisansüstü dersleri ve İngilizce Hazırlık Okulu ise 5 Ekim 2020 tarihinde online eğitim ile başlayacaktır.

2020 -2021 Akademik Yılı; Tez, bitirme projesi, sınav programlaması, yenilikçi çözüm ve planlama süreçleri devam ediyor. Konuyla ilgili en kısa zamanda bilgilendirme yapılacaktır. Uygulamalı dersler 1 Aralık 2020 tarihine ertelenmiş olup, pandeminin seyrine göre planlama yapılarak bilgi verilecektir.

Toplantı ve Etkinlikler

2020-2021 Akademik Yılı kampüs içi planlanan etkinlikler ve toplantılar kampüs içi yapılması zorunlu toplantılar online platformlarda, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşecektir.

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi kampüs için planlanan etkinlikler ve toplantılar pandemi kuralları çerçevesinde kampüs içerisinde gerçekleşecektir.

Kampüsümüzde Hijyen Çalışmaları

Yeni Koronavirüs’e karşı alınan önlemler doğrultusunda kampüsümüzde temizlik periyotları arttırılmıştır. Üniversitemizde alanların temizlik ve dezenfeksiyonu Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ürünlerle, sıklıkla ve titizlikle yapılmaktadır.

Kampüsümüzde mesai saatleri içerisinde  temizlik yapılmakta; kapı kolları, asansör düğmeleri, klima ve ışık düğmeleri dezenfekte edilmektedir. Ayrıca tüm kullanım alanları, mesai saati dışında yeniden dezenfekte edilmektedir.

 

Kampüsümüzde herkesin erişimine uygun şekilde dezenfektanları yerleştirilmiştir.

  • Her personelin ve ziyaretçinin Üniversite kampüsü sınırları içine sadece maskeyle girişine izin verilmemekte olup, personel ve akademisyenlerimize ücretsiz maske tedariği eksiksiz bir şekilde sağlanmıştır. Zorunlu kullanıma ilişkin olarak düzenli aralıklarla uyarılar ve anonslar yapılmıştır.
  • Üniversite girişinde her bir akademik, idari personele ve ziyaretçilere temassız dijital termometre ile ateş ölçümü yapılmış, ateşi 38 santigrat derece üzerinde olanlar kampüse alınmamıştır.
  • Yerleşkemizdeki tüm kapalı alanların zeminleri belirli aralıklarla yüzey dezenfektanlarıyla spreyleme sistemi ile dezenfekte edilmiştir. Yüzey dezenfektanıyla masa ve kapı kolları sık aralıklarla temiz personelimiz tarafından dezenfekte edilmektedir.
  • Üniversitemiz kampüs binalarının girişlerine, koridorlara, tuvaletlere ve gerekli görülen yerlere sıvı el dezenfektanları yerleştirilmiş, tüm idari ve akademik personelin sık sık kullanımı konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır.
  • Yığılma ve kalabalıkların önlenmesi amacıyla sosyal mesafeyi korumak amaçlı işaretlemeler yapılarak kampüs içerisinde belli noktalara yerleştirilmiştir.
  • Ortak kullanım alanlarına maske atıklarına yönelik çöp kovaları yerleştirilmiştir.
  • Üniversite kampüsü içerisinde belirli mekânların giriş bölümlerine Covid-19 hakkında gerekli uyarılar ve işaretlemeler yapılmıştır.
  • Asansör içerisinde sosyal mesafe kuralına uyulması için gerekli ikaz ve işaretlemeler yapılmıştır.

Revir

Kampüsümüzde revirimiz, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde sağlık hizmeti vermektedir. 

Öğrenci İletişim Sistemi

Öğrencilerimiz OİS (Öğrenci İletişim Sistemiz) üzerinden bilgilendirilmekte olup , ois.kent.edu.tr adresinden giriş yapmaktadırlar.

Kütüphane

COVID-19 virüsü (Koronavirüs) ile ilgili olarak üniversitemizin aldığı tedbirler kapsamında kütüphanemiz 2021 - 2022 eğitim-öğretim döneminde 18 Ekim 2021 tarihinden itibaren haftaiçi 08:30 - 22:00 haftasonu 08:30 - 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Aynı zamanda öğrencilerimiz http://kutuphane.kent.edu.tr/ sitesinden kütüphanemize erişebilirler. 

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN