REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ

İstanbul Kent Üniversitesi öğrencilerinin ve personelinin gereksinimleri doğrultusunda ruh sağlığı kalitesini korumak ve iyileştirmek amacıyla kurulan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi aynı zamanda öğrencilerin bireysel, sosyal ve akademik gelişmelerini desteklemeyi, üniversite ve yurt yaşamına uyumlarını kolaylaştırmayı ve bu anlamlarda yaşanabilecek sorunlarla baş etme konusunda gerekli becerileri kazandırmayı hedefler.

Üniversite öğrencilerinin kendilerini tanıması, gelecekte mesleklerini uygulama süreçlerinde ve topluma  katkı aşamasında üretken, duyarlı, sorumlu, problem çözme - kişilerarası iletişim becerileri ve sağlıklı düşünme becerilerine sahip bireyler olabilmelerini sağlamaktadır. Bu amaçlarla gerçekleşecek olan seanslarda gizlilik ilkesi esas alınmaktadır.

İstanbul Kent Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimimizde çalışan psikoloğumuz, merkezimize başvuruda bulunan bireylere gizlilik ilkesinin yansıra ayrımcılık yapmama ilkesi, gönüllülük ilkesi doğrultusunda destek verme ve sorumluluk ilkesinin hâkim olduğu meslek bilinci ile çalışmaktadır.

Psikolojik Danışmanlık hizmetinden yararlanabilmek için, görüşmelerin düzeni ve danışanların bekletilmemesi açısından önceden randevu alınması gerekli görülmektedir.

Randevu için ofis: İstanbul Kent Üniversitesi Taksim Kampüsü B BLOK - 217

Psk. Birgül Sena MAYDA

Tel: +90(212) 610 10 10 / Dahili 288

Mail: sena.mayda@kent.edu.tr

SIKÇA SORULAN SORULAR

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi kimler başvurabilir?

İstanbul Kent Üniversitesi öğrenci ve personelleri birimimize başvurabilir.

Psikoterapideki etik kurallardan biri olan gizlilik ilkesiyle ne anlatılmak istenmektedir?

Gizlilik ilkesi konu psikolojik danışma olduğunda özel bir yere sahiptir bu nedenle birimimizde gerçekleşecek olan her görüşmede danışan her kimse izin vermediği sürece kişisel bilgiler ve görüşme içerikleri kesinlikle kimseyle paylaşılmaz. Her türlü bilgi ve değerlendirme Psikolog tarafından koruma altına alınır.

Psikolojik Danışmanlık görüşmeleri ücretli midir?

Birimimizde yapılan görüşmeler ücretsizdir.

Randevu ertelenmesi gerekirse bu süreç nasıl olur?

Görüşmeye gelinmemesi söz konusu olduğundan az 24 saat öncesine kadar uzmanımıza mail atarak ya da birimimizi arayarak iptal edilmesi gerekmektedir.