Kent Üniversitesi
Rektörümüz “Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansı” na katıldı

Rektörümüz “Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansı” na katıldı

Tarih : 04.03.2019

Rektörümüz Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ile Doğu Akdeniz Politika Derneği’nin (DAPD) düzenlediği “Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansı” na katıldı.

Girne’de Merit Royal Premium Otel’de gerçekleşen konferansın açılış törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, bazı milletvekilleri, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, DAPD Başkanı Daryal Batıbay ve iş dünyası ve turizm sektörü temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

İstanbul Kent Üniversitesi Rektör, Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “KKTC’nin İkinci Ana Sektörü: Yüksek Öğretim” başlıklı paneldeki konuşma yapan Sayın Kavak ;“Kuzey Kıbrıs’ta yükseköğretim aynı zamanda çok önemli bir ekonomik sektördür. Yükseköğretim kalitesi, yurtdışından gelen öğrencilerin Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımında nasıl faydalı olabilecekleri gibi konuları da dahil olmak üzere buradaki yüksek eğitimi konuşacağız.” dedi.

Konferansta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da konuşma gerçekleştirdiler.