Tarih : 26.10.2023

Japonya İstanbul Başkonsolosu Bay KASAHARA Kenichi tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen ve Sayın HORIKOSHI Shunuchi'ye verilen "Japon Mutfağı İyi Niyet Elçisi" Unvanı Takdim Töreni'ne Üniversitemizi temsilen Sanat ve Tasarım Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak MİL katılmıştır. Unvan töreni sonrası gerçekleştirilen temaslarda Üniversitemiz ile Japonya Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı ve Japonya Başkonsolosluğu arasında işbirliğinin artırılması konuları görüşülmüştür.

Japon Mutfağı İyi Niyet Elçisi, Japon yemeklerinin ve beslenme kültürünün yaygınlaştırılması konusunda danışmanlık veren, Japon mutfağı uzmanı profesyoneldir.

2015 yılından bu yana yurtdışında 180'den fazla "İyi Niyet Elçisi" atamış olan Japonya Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı, son olarak Aralık 2022'de 16 yeni "İyi Niyet Elçisi" atamıştır.

Sayın Shunichi Horikoshi bunlardan biri ve Türkiye'deki ilk "İyi Niyet Elçisi"dir.