Kent Üniversitesi

İstanbul Kent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 2024-2025 Akademik Yılı Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor!

Tarih : 15.08.2024

Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavları

Eğitim dili İngilizce olan programlara kaydolan öğrencilerin, Yabancı Diller Yüksekokulu masasına müracaat ederek düzenlenecek sınavlara kayıt olması gerekmektedir. Sınavlara kayıt olan öğrenciler, 19-23 Ağustos tarihleri arasında her gün 09:00-17:00 saatleri arasında düzenlenecek olan Düzey Belirleme Sınavına (DBS) B113 numaralı bilgisayar laboratuvarında katılabilirler. Birinci aşaması olan Düzey Belirleme Sınavında seviyeleri B1 ve üzeri seviye olarak belirlenen öğrenciler, ikinci aşama olan Yeterlilik Sınavına katılım sağlayabilecekler. Öğleden sonra yapılacak olan Yeterlilik Sınavına katılabilmek en geç 12:30’a kadar DBS’ye girmiş olmak gerekmektedir, aksi takdirde bir sonraki gün düzenlenecek Yeterlilik Sınavı oturumuna katılabilirler.

DÜZEY BELİRLEME SINAVI (B113)
09:00 – 17:00
YETERLİLİK SINAVI (YAZMA) YETERLİLİK SINAVI
14:00 – 15:00 15:15 –16:30

Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavıyla ilgili örnek sınavlara bu linkten ulaşabilirsiniz.

NOT: DBS’ye katılmayan öğrenciler Başlangıç (A1) seviyesine yerleştirileceklerdir. A1 seviyesinden başlamak isteyen öğrenciler [ Ad Soyad & Öğrenci Numarası & A1 ] başlığı ve ileti içeriğiyle ydyo@kent.edu.tr adresine e-posta gönderebilirler.

NOT: İsteğe bağlı hazırlık eğitimi görmek isteyen Türkçe programlara kayıtlı öğrenciler ayrıntılı bilgi için kayıt esnasında Yabancı Diller Yüksekokulu masasına uğrayabilirler.

Muafiyet için kabul edilen uluslararası sınavlar

Program dili İngilizce olan bölümlere kayıt olan öğrencilerin ilgili hazırlık programından muaf olmak için kullanabileceği dil yeterlilik belgeleri ve sınav sonuçlarına aşağıda yer verilmiştir. Bu belgeleri kullanarak sınavlardan muaf olmak isteyen öğrenciler aşağıda yer verilen dilekçe örneğini doldurarak Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliğine (H302) teslim etmeleri gerekmektedir.

SINAV TÜRÜ PUAN
KELT 60
TOEFL IBT 79
PTE AKADEMİK 55
OXFORD Test of English 120
Yabancı Dil Sınavı (YDS) 70

İlgili sınav sonuçlarıyla birlikte muafiyet başvurusunda bulunmak için bu linkte yer alan dilekçenin ıslak imzalı bir şekilde H302 numaralı ofise teslim edilmesi gerekmektedir.

NOT: Sınavların üniversite sınav merkezlerinde gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Sınavların geçerlilik süresi 2 yıldır. (IELTS sınavının YÖK tarafından geçerliliği yoktur.)