Kent Üniversitesi
İstanbul Kent Üniversitesi ile Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği (LojiDer) arasında 28 Ağustos 2024 Çarşamba günü İş Birliği Protokolü imzalanmıştır.

İstanbul Kent Üniversitesi ile Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği (LojiDer) arasında 28 Ağustos 2024 Çarşamba günü İş Birliği Protokolü imzalanmıştır.

Tarih : 29.08.2024

İstanbul Kent Üniversitesi ile Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği (LojiDer) arasında imzalanan İş Birliği Protokolü ile sektör paydaşlarının lojistik hizmetler alanında ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi sürecinde önemli bir adım atılmıştır. Bu iş birliği ile lojistik kavramını oluşturan sekiz hizmet alanında yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak üzere gerekli müfredat programı uygulanacak, Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UR-GE), AR-GE, Teknoloji ve Yetenek Kazanımı faaliyetleri yürütülecektir. ELA ve TAPA sertifikasyonları kapsamında ilgili süreçlere dahil olunacaktır. Akreditasyon sürecinde oluşan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünün uluslararası standartlarda mezun olacak öğrencilerinin staj, yarı zamanlı iş ve bitirme tezleri sürecinde sektör desteğinin alınmasıyla sağlanacak sinerji sayesinde Üniversite-STK-Sektör Paydaşları ve Devlet iş birliği mekanizmaları güçlenerek birbiriyle etkileşimi yüksek bir ekosistem yaratılması hedeflenecektir.

Bu iş birliği protokolü ile 7+1 müfredat programı uygulanarak seçilmiş öğrencilerin mezun olmadan Uzun Dönemli Staj/Tecrübe Kazanımı/İstihdamı sağlanacak, Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projeleri hayata geçirilecek, Ulusal, Uluslararası Sempozyum/Kongre/Bilgi Değişimi/Sertifika Programları/Tecrübe Aktarımı faaliyetleri yürütülecek, Ulusal/Uluslararası Organizasyonlarda aktif rol alınacak ve sektörün ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağı hedefine ulaşılacaktır.

FOTOĞRAF & VİDEO