Kent Üniversitesi

Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf Öğrenci Değişim Programı

Tarih : 16.10.2024

Değerli Öğrencilerimiz,

İstanbul Kent Üniversitesi ile Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (HHU Düsseldorf) arasında imzalanan ikili akademik iş birliği anlaşması kapsamında, Üniversitemizin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi çatısı altında bulunan İşletme ve Uluslararası Ticaret & Lojistik bölümlerinden toplam 10 öğrenci 2-9 Aralık 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde 7 gün sürecek kısa dönem öğrenci değişim programına katılacaklardır.

Söz konusu değişim programı; HHU Düsseldorf kampüsünde düzenlenen dersler, Köln ile Mönchengladbach’ta gerçekleştirilen turistik ve şirket ziyaretlerinin yanı sıra İstanbul Kent Üniversitesi öğrencileri ile birlikte bu değişim programın bir parçası olan 10 HHU Düsseldorf öğrencisinin katılımıyla yürütülecek sosyal faaliyetlerden oluşacaktır.

Öğrencilere İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinden bir akademik personel ile Rektörlük Uluslararası İlişkiler Temsilcisi Öğr. Gör. Emre ATSÜ ve Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisi Sorumlusu İsa Mustafa CENGIZOĞLU refakat edecektir. Yukarıda belirtilen alanlarda lisans veya lisansüstü düzeyde eğitim gören öğrenciler programa başvuru yapabilirler.

Programın birinci ayağı, 4-11 Kasım 2024 tarihleri arasında Üniversitemizde ağırlayacağımız Alman öğrenci grubu için İstanbul ve çevresinde düzenlenecek derslere, turistik ve şirket ziyaretleri ile sosyal faaliyetlere de azami katılım gerektirmektedir.

Bu program ücretli bir organizasyon olup, Sure Hotel By Best Western Ambassador Dusseldorf’da 7 gece konaklama (oda + kahvaltı), uçak bileti, vize, seyahat sigortası ve yurtdışı harç pulu masrafları dahil fiyat kişi başı 1.200€ Euro olacaktır.

Program tamamen İngilizce gerçekleşeceği için katılım sağlayacak öğrencilerin belirli bir düzeyde İngilizce bilmeleri beklenmektedir.

Başvurularınızı en geç 25 Ekim Cuma günü saat 17:00’ye kadar e-posta yoluyla iletebilirsiniz.

Başvuru E-Posta Adresi: erasmus@kent.edu.tr