Dr.Öğr.Üyesi Hande Ramazanoğulları 16-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında ABD New York şehri Columbia Üniversitesinde gerçekleştirilen ASN Convention/ Konferans’da (Association for the Study of Nationalities) okulumuzu temsil etmiştir.

Tarih : 12.07.2024

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Hande Ramazanoğulları 16-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında ABD New York şehri Columbia Üniversitesinde gerçekleştirilen ASN Convention/ Konferans’da (Association for the Study of Nationalities) okulumuzu temsil etmiş ve Müşahits, Guardians of The Ballot-Box: An Electoral Social Movement Model in Turkey with The Aftermath of 2014 başlıklı araştırma makalesini sunmuştur.

Özet:

2014 Mart yerel seçimleriyle birlikte, Türkiye seçim sahnesinde yeni bir sosyal hareket repertuarına şahit olmaktayız. On binlerce sivil vatandaş, siyasi parti örgütlenmelerinden bağımsız olarak ancak siyasi partilerin iş birliğinden yararlanarak, ülkenin seçim günlerinde kendilerini -müşahit garbı altında- seçimlerin adaletli ve hilesiz gerçekleşmesine adadılar. Müşahitlik, seçim kanununda yer almakta ve siyasi partiler kendi müşahitlerini atamaktaydılar. Hareketin yeniliği ve sosyal hareket literatürüne dahil olması, müşahitlik uygulamasının 2014 yılından beri sivil, siyasi parti dışı vatandaşların uygulamayı sahiplenmesiyle gerçekleşti. Arapçadan türemiş olan ‘müşahit’ resmi jargonu, uygulamanın tüm ülke sathına yayılması ve her seçimde kendini doğal olarak yeniden gayretsiz bir katılımla doğurmasıyla, Türkçe siyasi söylemin doğal bir parçası haline geldi.

FOTOĞRAF & VİDEO