Kent Üniversitesi

Doktora programlarına başvurularımız devam ediyor

Tarih : 12.08.2022

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Lisansüstü Programlara öğrenci kabulünde;

I-Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora programına müracaat eden adaylar ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet notunun %20’ si ve yazılı bilim sınavı veya sözlü mülakatın %20’si ve yabancı dil sınavının %10‘unun toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Yabancı uyruklu adayların başvuruları, kabul kriterlerini sağladıkları takdirde kendi aralarında değerlendirilir ve genel kontenjana dahil edilir. Belirlenen programlar dışından gelen öğrenciler için bilimsel hazırlık dersi uygulatılır.

II-Restoratif Diş Tedavisi Doktora Programına müracaat eden adaylar ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet notunun %20’ si ve yazılı bilim sınavı veya sözlü mülakatın %20’si ve yabancı dil sınavının %10‘unun toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Yabancı uyruklu adayların başvuruları, kabul kriterlerini sağladıkları takdirde kendi aralarında değerlendirilir ve genel kontenjana dahil edilir.
İstanbul Kent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

2022-2023 Akademik Yılı Program Ücretleri

Restoratif Diş Tedavisi Doktora Programı 251.600 ₺

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Programı 40.000 ₺

*Tüm ücretlere KDV dahil olup, eğitim ücreti azami eğitim sürelerini kapsamaktadır.

*Peşin ödeme (Havale-Eft) indirimi %7 olarak uygulanacak olup, kredi kartları üzerinden tek çekim yapılması durumunda da peşin indirim oranı %7 olarak uygulanacaktır.

*2022-2023 akademik yılında Restoratif Diş Tedavisi Doktora programı için; paket program tutarı 4 yıl içerisinde (62.900*4 Yıl) her yıl kayıt yenileme işlemi yapılmadan önce ödenir. Yıllık ödenecek olan ücret aynı yüksek lisans programlarında olduğu gibi 12 aya kadar taksitlendirilir.

*2022-2023 Akademik Yılı Güz Yarıyılı başvuruları sadece online olarak yapılacak olup, başvuru yapan adaylarımız mülakat ve/veya bilim sınavı konuları hakkında daha sonra kısa mesaj ve e-posta yoluyla bilgilendirilecektir.

Başvuru tarihleri ve diğer önemli tarihlere ulaşmak için akademik takvime buradan ulaşabilirsiniz.

İletişim: lisansustubasvuru@kent.edu.tr

Başvuru için tıklayınız

Burs Yönergesi için tıklayınız

Enstitü Programları Tanıtım Videoları için tıklayınız