Kent Üniversitesi
Doktor Öğretim Üyesi Hande Ramazanoğulları 25-27 Haziran 2024 tarihleri arasında İtalya’nın Bolonya şehrinde gerçekleştirilen Past, Present and Future of Public Space,    5. Uluslararası Akademi Konferansın’da, Üniversitemizi temsil etmiştir.

Doktor Öğretim Üyesi Hande Ramazanoğulları 25-27 Haziran 2024 tarihleri arasında İtalya’nın Bolonya şehrinde gerçekleştirilen Past, Present and Future of Public Space, 5. Uluslararası Akademi Konferansın’da, Üniversitemizi temsil etmiştir.

Tarih : 17.07.2024

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Hande Ramazanoğulları 25-27 Haziran 2024 tarihleri arasında İtalya’nın Bolonya şehrinde gerçekleştirilen Past, Present and Future of Public Space, 5. Uluslararası Akademi Konferansın’da, Üniversitemizi temsil etmiş ve City-Parks and Classrooms as Spaces of Political Participation and Venues of Social Movement Repertoire başlıklı araştırma makalesini sunmuştur.

Özet:

Merkeziyetçilik ve kurumsallıkla ifade edilen Türkiye siyasi kültürünün bir kırılma noktasına işaret eden bu araştırma makalesi, AKP iktidar sürecinin ikinci yarısında, Türkiye sivil toplumun siyasi katılım çaba içine girdiği iki ayrı modeli çalışmaktadır. 2014-2016 yılları arasında İstanbul şehir parklarında, katılımcı forumlara şahit olan yenilikçi vatandaşlık modeli, Mart 2014 yerel seçimleriyle başlayarak katılımcı kamusal alan olarak bu sefer de kamuya ait okullarda seçim sandıklarının yerleştirildiği sınıflıkları sosyal hareket repertuvarlarına kattılar. Seçim Kanunun ve Yüksek Seçim Kurulunun Genelgelerinde yer bulan seçim müşahitliği konumundan yola çıkan, siyasi parti üyesi olmamanın yanı sıra muhalefet partilerinin iş birliğinden faydalanan, sayıları on binlerle ifade edilen sivil vatandaşların, yerel, genel seçimler ve referandum günlerinde seçim sandıklarının başında, ülke seçimlerinin güvenli ve adaletli gerçekleşme süreçlerinin gözcülüğünü yapmakta; bu sayede olası bir siyasi iktidar değişimi için çalışmaktadırlar.

FOTOĞRAF & VİDEO