Kent Üniversitesi
2050’de Nasıl Bir Bağcılar Başladı

2050’de Nasıl Bir Bağcılar Başladı

Tarih : 07.12.2023

İstanbul Kent Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi işbirliği ile 06-07 Aralık tarihlerinde, sürdürülebilirlik dönüşüm, yenilik işbirliği, politika başlıklarının yer aldığı “2050’de Nasıl Bir Bağcılar” başlıklı çalıştay; Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in açılış konuşmaları ile başladı. İstanbul Kent Üniversitesi rektörü Prof.Dr.M.Necmettin ATSÜ hocamızında tüm katılımcılara bilgiler verdiği konuşma üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi G.Pelin Olcay hocamızın “detaylı üretim, üretim kabiliyetini kaybetmeden nasıl gelişip, dönüşebilir” sunumu dikkat çekti. Tübitak projesi bulgularını paylaşan Sn.Olcay “ bölgenin 2050 gelişim, dönüşüm senoryalarını siz paydaşlarımızla yazacağız, kenti belediyelerin kararları kadar firmaların da kararları etkiliyor. Nasıl bir üretim ve üretim bölgesi hayal ediyorsunuz? “ diye sordu.

Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yrd. Öğretim Üyesi Sn. Sezen Tarakçı da “Çeşitli paydaşların biraraya geldiği bu çalıştay Bağcılar’ın geleceğini şekillendirmekte rol oynayacaktır.” Kente dair araştırma ve çalışmalarımız çeşitli alanda devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İki gün süren, katılımcı firma ve sektör temsilcilerinin dikkatle katılım sağladığı çalıştayın sonunda İstanbul Kent Üniversitesi rektör yardımcısı Prof.Dr.Tuğrul Biren hocamızın“ bu özel çalıştayın üniversitemiz, bölge ilçeye katkıları, çıktıları ve sonuç bildirgesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

FOTOĞRAF & VİDEO