2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Sonuçları

Tarih : 24.08.2021

2021-2022 Güz dönemi yatay geçiş kayıtları 19 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.

Kesin kayda şahsen veya noter aracılığıyla vekil tayin ettiğiniz kişi tarafından aşağıdaki evraklar ile birlikte gelmeniz gerekmektedir.

Kayıt işlemleri aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır;

Aslı Gereken Evrakların Teslimi,
• Mali İşler Onayı
• Kayıt Dilekçesi (Öğrenci İşleri Direktörlüğü’nde yazılacaktır.)

Kesin Kayıt Evrakları; (Evrakların asıllarını başvuru esnasında getiren öğrencilerin kayıt esnasında aynı evrakları getirmelerine gerek yoktur.)

* Öğrenci Belgesi Aslı (e-imzalı, e-devletten veya ıslak imzalı)

* Nüfus cüzdan örneği,

* ÖSYS Yerleştirme Belgesi,

* ÖSYS Sonuç Belgesi (Tüm puan türlerinin olduğu çıktı),

* Transkript Aslı (Eğitim almadıysa veya hazırlık okuduysa gerek yok),

* Onaylı Ders içeriği (Eğitim almadıysa veya hazırlık okuduysa gerek yok),

* Yatay geçiş yapmasına engel yoktur yazısı (yurtiçi üniversitelerden kayıt olacak öğrenciler için)

* 2 Vesikalık Fotoğraf

*YÖK Tanınırlık Belgesi (yurtdışı üniversitelerden kayıt olacak öğrenciler için)

*Yurtdışı üniversitelerden başvuran öğrencilerin belgelerinin yeminli tercüman çevirisi ve apostilli olması gerekmektedir.

*Pasaport giriş çıkış kopyaları (Pasaport fotokopisi olması gerekmektedir)

Not: GNO ile İkinci öğretimden birinci öğretime yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrenciler, kayıt esnasında sınıflarında %10’luk dilime girdiğini gösterir belgeyi teslim etmeleri gerekmektedir.