2020 2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi Uygulamalı Eğitimler Hakkında

Tarih : 24.02.2021

Üniversitemizin Değerli Öğrencileri,

2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi, eğitim öğretim süreçlerini açıkladığımız duyuruda staj ile ilgili oluşan sorularınız üzerine aşağıdaki bilgilendirme metnini sizlerle paylaşıyoruz;

YÖK Mevzuatına göre, üniversitemizde yapılan Uygulamalı Eğitimler üçe ayrılmaktadır:

Birincisi; üniversitemiz bünyesinde yapılan uygulamalı (pratik) dersler, 5 Nisan 2021 itibari ile tüm sınıflar için başlayacak olup, planlamaları tamamlanmıştır.

İkincisi; eğitim öğretim dönemi içinde ve üniversite dışında işyerinde yapılan mesleki uygulamalar da,

5 Nisan 2021 itibari ile son sınıflar için başlayacak olup, dış paydaşlarla olan süreç planlamaları devam etmektedir.  Süreç tamamlandığında, uygulamaların yapılacağı iş yeri ve zaman planlamaları sizlerle ilgili akademik birimler tarafından paylaşılacaktır.

Üçüncüsü ise; eğitim öğretim dönemi dışında ve yaz döneminde işyerinde yapılan uygulamalar, staj  olarak adlandırılmaktadır. Planlamalar önümüzdeki aylarda açıklanacaktır.

Bu kapsamda; yukarıda bahsi geçen tüm uygulamalı dersler isteğe bağlı olup, yüz yüze katılım gösteremeyen öğrenciler için zorunluluk yoktur.

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğü