Kent Üniversitesi

1 GÜNLÜĞÜNE KENT’Lİ

Tarih : 16.05.2023

Değerli Aday Öğrencilerimiz,

Sizler için hazırladığımız 1 Günlüğüne Kent’li projesi başvuru formu aşağıda yer almaktadır.

Proje her bölüm için kontenjan ile sınırlıdır.

Sadece bir bölüme başvuru yapabilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi : 22 Mayıs 2023’tür.

Başvuru sonuçlarınız 23 Mayıs 2023 tarihinde web sitemizde yer alan duyurularda yayınlanacak olup, 0212 610 10 10 numaralı telefondan aranarak sonucunuz size tebliğ edilecektir.

Sizi aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz.

TAKSİM KAMPÜSÜ KATILIM LİSTESİ

KAĞITHANE KAMPÜSÜ KATILIM LİSTESİ

26 Mayıs 2023 – TAKSİM KAMPÜSÜ

27 Mayıs 2023 – KAĞITHANE KAMPÜSÜ

Her programa 15 kişi kontenjan ile öğrenci kabulü olacaktır.

Her iki oturum için de program şu şekildedir:

TAKSİM KAMPÜSÜ – 26 MAYIS 2023

10.00 – Program Başlangıcı, Karşılama

10.30 – Tanıtım ekibi tarafından gerçekleştirilecek kısa bir üniversitemiz ve bölümlerimiz seminer (I BLOK KONFERANS SALONU)

11.00 – Çay, kahve, sandviç servisi

11.30 – Derslerin Başlangıcı (İç Mimarlık , Diş Hekimliği , Gastronomi)

13.30 – Derslerin Bitişi

14.00 – Sks ile öğrenci kulüplerinin gerçekleştireceği etkinlikler (Taksim Kampüsü Bahçesi ve I Blok Konferans Salonu)

KAĞITHANE KAMPÜSÜ – 27 MAYIS 2023

10.00 – Program Başlangıcı, Karşılama

10.30 – Tanıtım ekibi tarafından gerçekleştirilecek kısa bir üniversitemiz ve bölümlerimiz seminer (PLANET KONFERANS SALONU)

11.00 – Çay, kahve, sandviç servisi

11.30 – Derslerin Başlangıcı (Patoloji, İlk ve Acil Yardım, Psikoloji)

13.30 – Derslerin Bitişi

14.00 – Sks ile öğrenci kulüplerinin gerçekleştireceği etkinlikler (Planet Salonu, Kütüphane, Teras Alanı)

DERSLERİN İÇERİKLERİ:

Diş Hekimliği: cad- cam ile ölçü alımı yapılacaktır. Öğrenciler birbirleri üzerinde diş ölçümü yapacaktır. Böylece üniversitemiz elektronik ve lab olanakları doğru yansıtılacaktır.

İç Mimarlık: Karşılaşmalar + Başlangıçlar isimli bir program hazırladılar öğrenciler için. Program oldukça kapsamlı ve şık. İç Mimarlık isteyen öğrencileri oldukça çekecektir.

Karşılaşmalar + Başlangıçlar nedir?

Karşılaşmalar + Başlangıçlar, Kent İç Mimarlık’ın olağan bir gününe dair sıkıştırılmış bir kesit. Günübirlik iştirakçilerini tasarım eğitimini birlikte yaparak ve tartışarak keşfetmeye davet eder. Bu davet, başta öngörülen kaba kesiti, türlü eylemler ve tasarıma dair ifade yöntemleri ile incelterek çözmeyi, yeni[den] ilişkiler kurdurmayı, yeni[den] sorular sordurmayı ve bu sorulara yaşanan deneyim üzerinden yanıtlar aratmayı amaçlar.

Gezi Parkı’nda İki Atölye Egzersizi

Gezi Parkı’nı yaparak keşfetmek ve keşfettiğimizi paylaşmak; deneyimlemek ve deneyim kaydını üretmek üzere iki atölye egzersizi:

▪ Egzersiz 1, “Gökyüzünün altında, yerin üstünde” Süre/ Atölye: 30 dakika + Tartışma: 20 dakika Malzemeler ve aletler/ A4 kalın şeffaf asetat kağıdı + S ve M asetat kalemleri

Yere uzanıp eğik göğe bakmak, gözümüzün önünde değişen canlı manzarayı gözlemlemek (kontürler, hareketler, konumlar), serbest el çizerek anları kaydetmek ve böylece yere ve zamana dair konumlu ve bedenli bilgi üretmek.

▪ Egzersiz 2, “Hep beraber daha kolay: kolektif bir kütüphane” Süre/ Atölye: 40 dakika + Tartışma: 30 dakika Malzemeler ve aletler/ A4 200 gr. çizim kağıdı + B çizim kalemi + maket bıçağı + 24mm ve 36mm maskeleme bandı

Gezi Parkı’nda ‘şey’leri tahmin et oyunu oynamak, üç boyutlu bir envanter denemesi yapmak ve kolektif bir kütüphane kurmak: Gezi parkı’nda dolanmak, parkın canlı ve cansız bileşenlerinden birini - merak edip, ilginç bulup? - benimsemek ve o park bileşeninin karakterini yansıtan bir yerinden maskeleme bandı kullanarak kalıp almak, böylece onun doku ve formlarını çalmak ve bilgisini toplamak, benimsenen bileşeni serbest el çizmek ve kalıp yerini işaretlemek, kalıbın nesnesini birlikte tahmin etmeye çalışmak, sökülen kalıpları ve çizimleri bir araya getirerek Gezi Parkı’na ait bir kolektif kütüphane oluşturmak.

Program, Yer ve Süre

Buluşma-Tanışma / Tansel Korkmaz, Bilge Bal, Rümeysa Reyna Erşan, Nilay Demirel Gezi Parkı Atölye Yürütücüleri / Rümeysa Reyna Erşan, Nilay Demirel Kent İç Mimarlık’a Dair & Soru-Cevap Oturumu / Tansel Korkmaz, Bilge Bal

▪ Buluşma, Tanışma / 30 dakika, Stüdyo 1, H Blok, İ. Kent Üni. Taksim Kampüsü

▪ Atölye Çalışması ve Tartışma / 120 dakika, Gezi Parkı, Taksim

▪ Kent İç Mimarlık’ta Tasarım Eğitimine ve Birinci Yıl Yaklaşımına Dair Bir Oturum, Soru & Cevap / 30 dakika, Stüdyo 1, H Blok, İ. Kent Üni. Taksim Kampüsü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları: Öğrenci Kulübü ile İtalyan Ekmeği Focaccia Yapımını öğrenecekler. Hamurları vs de kendileri açacaklar.

PSİKOLOJİ: Çift ve Aile Terapisi için bir alan çemberi oluşturularak vaka analizi yapılacaktır.

İlk ve Acil Yardım: Fantom üzerinde ilk ve acil yardım eğitimi alıp, uygulama yapacaklar.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri: Laboratuvarda doku örnekleri görerek incelemelerini gerçekleştirecekler.