Kent Üniversitesi
Üniversitemizden Uluslararası İşbirliği

Üniversitemizden Uluslararası İşbirliği

Tarih : 04.10.2019

 

İstanbul Kent Üniversitesi ile Kazan Devlet Tıp Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

1 Ekim 2019 Salı günü gerçekleşen toplantıya; üniversitemiz kurucularından ve eski başbakanımız Mesut Yılmaz, Mütevelli Heyeti Başkanımız Berna Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ile mütevelli heyeti asistanı Cristina Demirpaz katıldı. Kazan Devlet Tıp Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Aleksey Sozinov ile üniversite yöneticileri ve milletvekili Irek Salikhov katıldı.

Toplantıda; İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, üniversitemizin temel ilkeleri ve faaliyet alanları hakkında bilgiler aktardı. Kazan Devlet Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Aleksey Sozinov da üniversitelerinin temel başarılarını ve gelişim yönlerinden bahsetti. Katılımcılar; eğitim, klinik faaliyetler ve diğer alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi konularını değerlendirdiler.

Toplantı sonrasında, İstanbul Kent Üniversitesi ile Kazan Devlet Tıp Üniversitesi arasında ikili işbirliği “çerçeve anlaşması” imzalandı. Anlaşma ile üniversiteler arası ortaklığın geliştirilmesi ile birlikte çeşitli işbirlikleri sağlanması hedefleniyor. Üniversitemiz heyeti toplantı sonrası Kazan’daki Yabancı Konuklar Tarih Müzesi, Obstetrik ve Jinekoloji Simülasyon Merkezi, Eczane Enstitüsü, Diş Kliniği Simülasyon merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Ziyaretler kapsamında Üniversitemiz heyeti Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile hükümet binasında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Minnihanov, İstanbul Kent Üniversitesi ile Kazan Devlet Tıp Üniversitesi arasında ortaklıkların kurulmasının eğitim alanında işbirliğini güçlendireceğini kaydetti.

HABER GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ: