BÖLÜM HAKKINDA

BÖLÜM HAKKINDA

Gastronomi ve Mutfak Sanatları, dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda giderek tercih edilen ve beklentilerin sürekli büyüdüğü bir alan haline gelmiştir. “Güzel Yemek” serüveninin peşinde koşmanın ötesinde, gastronominin bir sanat ve mutfak yönetim süreci olduğu bilinciyle kurulan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün amacı, evrensel gastronomi eğitimini Türk konukseverliği ve kültürüyle harmanlayarak öğrencilerini sektörün dünyada önde gelen temsilcileri olarak yetiştirmektir.

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine, gastronominin temel ilkelerini, uygulamalı mutfak eğitimleri, klasik gastronomiden yenilikçi mutfak anlayışına kadar olan örneklerini, yemek kültürünün kökenlerini ve profesyonel mutfak yönetimini öğretmektedir. İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçen öğrencilerimiz yoğun uygulamalı mutfak eğitimleriyle birlikte yemek hazırlamanın bilimsel ve yönetsel adımlarını da öğrenmiş olacaklardır. Müfredatımızı oluştururken duyduğumuz en büyük heyecan, yemeğin doğal, kültürel, sanatsal ve bilimsel yönlerini birlikte ortaya çıkaran uygulamalı ve teorik derslerin birlikte tasarlanmasıdır.

Türkiye’nin göz bebeği İstanbul’un en merkezi lokasyonunda bulunan kampüsümüz, akademik-sektörel deneyimlere sahip öğretim elemanı kadromuz ve modern eğitim müfredatımızla öğrencilerimize, gelecekte kuralları koyan profesyoneller olma ve dünyanın en gelişmiş bölgelerinde kolayca iş bulabilme ağında yer alma fırsatı sunmayı hedeflemekteyiz.

ÇALIŞMA ALANLARI

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, yemek üzerine geliştirdikleri evrensel bakış açısı ve uygulamadaki maharetleri ile dilerlerse dünyanın önde gelen marka restoranlarında ve havayolu-denizyolu yiyecek içecek hizmetlerinde çalışan şefler olmayı tercih edebilecekleri gibi sektörün önde gelen işletmelerinde rekabetçi genç yönetici ve konsept geliştirici şef adayları arasına katılmayı seçebilirler. Ayrıca aldıkları eğitimin genişliği sayesinde kendi restoran, kafe ve bar işletmelerini de kurabilirler.

DERSLER HAKKINDA

Temel gastronomi bilimleri, gıda bilimi, gıda işleme ve muhafaza, gıda güvenliği, hijyen, yiyecek ve içecek hazırlama ve sunum teknikleri, pastacılık, mutfak tarihi gibi derslerin yer aldığı bölümde, Türk, Osmanlı ve Dünya Mutfakları teorik ve pratik olarak incelenmektedir. Bu kapsamda programın amacı; Konaklama ve Yiyecek-İçecek işletmeleri için nitelikli gastronomi ve mutfak sanatları uzmanı, şef, aşçı, yönetici yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, bilgi teknolojileri, turizm işletmeleri, yöneticilik, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek içecek üretimi gibi konularda bilgi ve becerilerle desteklenmektedirler.    

BÖLÜM MÜFREDATI

İçerik güncellenmektedir.

BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

İçerik güncellenmektedir.

KENT’TEN HABERİNİZ OLSUN

HATA

    BAŞARI