Kent Üniversitesi

DEKANIN MESAJI

Dekan

Sevgili Öğrenciler,

Sağlık Bilimleri Fakültemiz her biri sağlığın birçok alanında, teşhis/tedavi, rehabilitasyon ve sağlığın korunmasında katkıları bulunan, birey ve topluma hizmetin bel kemiğini oluşturan; Beslenme-Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Hemşirelik bölümlerini bünyesinde barındırmaktadır. 

Fakülte olarak tüm bölümlerimizde eğitim programımızı, öğrencilerimizin sadece kendi alanlarını değil sağlığı bir bütün olarak kavramalarını sağlayacak şekilde planladık. Bölüm müfredatlarımızın tümünde, alan derslerinin yanı sıra hem temel tıp bilimleri hem de öğrencilerimize meslek hayatlarında yardımcı olacak alan içi ve alan dışı derslerin yer almasına özen gösterdik. Sağlık Bilimleri eğitiminin vazgeçilmez şartı olan uygulamalı eğitimlerimizi ise sizleri branşlarınızda tam donanımlı, özgüvenli mezunlar olarak meslek hayatına acemilik hissetmeden hazırlayacak şekilde oluşturduk. Özellikle kurum dışı uygulamalar ve stajlarla farklı kurum ve işletmelerde çalışma imkânı bularak mesleki deneyimlerinizi artırmanın yanı sıra mezuniyet sonrası kariyer şansı da elde edebilmenizi hedefledik.

Her biri alanında deneyim sahibi, genç ve dinamik eğitim kadromuzla birlikte eğitim programımızın dünyadaki güncel gelişmelere paralel içerikleri barındırmasına dikkat ederek, araştıran, sorgulayan ve yaşam boyu eğitimi içselleştiren öğrenciler yetiştirmek için azami özen gösteriyoruz. 

Bir insanının dünyaya gelişine yardımcı olmayı, gelişiminde rol oynamayı, iyileştirmeyi, yaşam kalitesinin artmasına destek olmayı bir yaşam biçimi olarak görmeyi amaç edindiğimiz fakültemizde, bölümlerimizi tercih eden tüm öğrencilerimizi aramızda görmekten çok mutlu olacağız. 

Sevgilerimle...

Prof. Dr. Şirin Funda Eren

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN