Kent Üniversitesi

Yazı ve Kültür Birimi

Hakkımızda

İstanbul Kent Üniversitesi Yazı ve Kültür Birimi'ne Hoş geldiniz 

İstanbul Kent Üniversitesi Yazı ve Kültür Birimi, İstanbul Kent Üniversitesi öğrencilerine ve akademik personeline, editoryal açıklamalar ve gelişmiş yazma becerileri için öneriler de dahil olmak üzere yazma desteği sağlar. Yazı danışmanları, öğrenci ve akademisyenlere yazma süreçlerinin her aşamasında rehberlik etmek, yazma becerilerini geliştirmek ve yazmaya dair endişelerini gidermek için bire bir veya küçük grup halinde danışmanlık sağlar. Makaleleri sıfırdan yazmıyoruz ama öğrenci veya akademik personel ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyarız.

Yazı ve Kültür Birimi’nde ayrıca, spesifik yazma becerileriyle ilgili atölye çalışmaları için profesyonel bir program sunuyoruz.

Ayrıca, iyi yazı yazmak yüksek düzeyde kültürel bilgi gerektirdiği için, çeşitli kültürel ve akademik konuşmacıları davet ettiğimiz bir dizi konuşma ve etkinlik içeren kültürel bir program sunuyoruz. 

Randevu almak için writingandculture@kent.edu.tr

Misyon
İstanbul Kent Üniversitesi Yazı ve Kültür Birimi, öğrencilere ve akademik personele bütün akademik seviyelerde yazma yardımı sağlar. Danışmanlarımız, yazım sürecinin bütün aşamalarında size yardımcı olabilir. Yazmayı yaratıcı ve iş birliğine dayalı bir süreç olarak gördüğümüz için herkesin Yazı ve Kültür Birimi’nde teşvik edici ve yaratıcı bir atmosfer bulacağını umuyoruz.

Hizmetler
Aşağıdakiler de dahil olmak üzere bütün alanlarda akademik ödevler için yazma yardımı sağlıyoruz

• Dönem ödevleri
• Deneme
• Sunum
• Konferanslar için kapak mektupları, özetler ve bildiriler 
• Tezler 

Seanslarımız sırasında şu yazma becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz: 

• Yazı ödevlerini anlama 
• Anahat çıkarma
• Düzenleme
• Uyum ve tutarlılık
• Araştırma
• Kaynak gösterme/alıntı yapma

Hizmetlerden yararlanmak için iletişime geçiniz writingandculture@kent.edu.tr

Kullanım Şartları: 
Genel Kurallar

1. Birimin hizmetlerinden yararlanmak için önceden randevu almanız gerekiyor. Randevu almak için iletişime geçiniz writingandculture@kent.edu.tr
2. Bir oturum en fazla 40 dakika sürebilir.
3. Kullanıcılar, aynı danışmanla her dönem en fazla üç görüşme planlayabilir.
4. Oturuma beş dakikadan fazla geç gelen kullanıcıların randevuları iptal edilebilir. 
5. Sürekli olarak randevularını kaçıran kullanıcılar tekrar başvuru hakkını kaybedebilir.

Birimin etik kullanımı

1. Birim kullanıcıları, oturumlara katılmak için önceden hazırlanmış bazı yazılı belgeler getirmelidir. Danışmanlar ancak halihazırda tamamlanmış bir yazılı çalışma (örneğin bir taslak veya ön makale) olduğunda yardım sunacaktır.
2. Birim danışmanları, kullanıcı tarafından gönderilen yazıları doğrudan düzenlemeyecek veya düzeltmeyecektir. Görevleri öğrenci ve akademisyenlerin yazma becerilerini geliştirmesine yardımcı olmaktır.
3. Birim kullanıcıları danışmanlar ile sadece kendi çalışmalarını paylaşabilirler. Kullanıcının metni kendi yazmadığı ortaya çıkarsa, Birim danışmanları oturumu sonlandıracaktır.
4. Birim danışmanları yapay zeka tarafından üretilen yazılı materyalleri kabul etmeyecektir. AI-yazım programlarını kullanmaktan kaçınınız. 
4. Birime sunulan yazılı çalışma, Birim danışmanları tarafından tercüme edilmeyecek, özetlenmeyecek veya başka kelimelerle ifade edilmeyecektir.
6. Birim kullanıcıları, danışmanlardan araştırma materyallerini bulmalarını istemeyecektir.
7. Birim danışmanları, yazılı ödevin niteliği veya diğer öğretim üyelerinin verdiği notlar hakkında geri bildirimde bulunmazlar.
8. Kullanıcılar ile Birim danışmanı arasındaki bütün görüşmeler gizli tutulacak ve kullanıcıların yazılı izni olmadan üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır.
9. Üniversitenin akademik dürüstlükle ilgili genel politikaları Yazı Birimi için de geçerlidir. Üniversitenin intihale dair politikalarını buradan inceleyebilirsiniz.  

Etkinlikler / Atölyeler
Program yakında açıklanacak.  

Randevu
Randevu almak için iletişime geçiniz writingandculture@kent.edu.tr

Kaynaklar
(Web sitesine eklenecek materyaller) 

Danışmanlar
Ahmet Ergenç
Alexis Allen 
Deniz Karaca 
Martin Duncan
Pınar Bilgin 
Furkan Yigit Tornacı 

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN