Değerli Öğrencilerimiz;

Öncelikle Sevgili Ülkemizin ve Dünyamızın geçmekte olduğu bu zorlu Covid19 pandemi sürecinde; sizlerin, ailelerinizin ve tüm sevdiklerinizin iyi durumda olduğunu umarak, sağlıklı günler dileriz.

6 Nisan 2020 Pazartesi günü açmayı planlamış olduğumuz; 10 haftalık Open Courses ve Speaking Club ücretsiz İngilizce dersleri; sözkonusu pandemi sonucu önemli bir sağlık önlemi olarak, ülke çapında tüm yükseköğretim örgün eğitiminin, uzaktan eğitim düzenlemesine geçmesine istinaden; hem siz öğrencilerimizin bireysel sağlığını gözetmek amacı ile, hem de ailesinin yanına dönmek zorunda kalan öğrenci arkadaşlarımızın hak kaybı yaşamaması için;

Hali hazırda açıklanmış ve Erasmus+ web-sayfamızın ‘Duyurular’ sekmesinde yayınlanmış olan aynı listeler ile, hak kaybı olmadan; öngöremediğimiz aksi bir durum olmaması halinde, 2020-2021 Sonbahar Dönemi’nde açılmak üzere ertelenmiştir.

Yeni başlangıç tarihi; 2020-2021 Sonbahar Dönemi’nin başında açıklanacak ve kaydından vazgeçmek isteyen öğrencilerimiz için yeni bir feragat süresi belirlenecektir. Bu süre sonunda, açıklanmış olan yedek listeden gerekli eklemeler olur ise yapılıp; son listeler belirlenip, derslere başlanacaktır.

Yaşanan bu zorunlu ertelemeden dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu ve Sonbahar 2020-2021 döneminde bu değerli eğitimi sizlere sunmaya başlayabilmek ümidinin bizler için çok önemli olduğunu sizlerle paylaşmak isteriz.

Hepinize sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Sevgi ve saygılarımızla,

İstanbul Kent Üniversitesi Erasmus+ ve Yurtdışı Programlar Koordinatörlüğü

Değerli Öğrencilerimiz;

2020 Nisan ayında, 2020 yaz döneminde gerçekleştirilmek üzere açılması planlanan,
Erasmus+ Staj Hareketliliği başvuruları;

• Yüksek Öğretim Kurumu, Covid19 pandemisi ile mücadele çerçevesinde alınmış bir önlem olarak, ikinci bir bilgilendirmeye kadar tüm yurtdışı hareketlilikleri süresiz olarak durdurduğundan,

• Çoğu Program ülkesindeki kurum ve klinikler; Covid19 pandemisi sebebiyle staj ilanlarını kapattığından ve öğrenci kabulünü durdurduğundan; dolayısı ile, Erasmus+ Staj Hareketliliği kurum içi başvuruları için gerekli ‘Kabul Mektubu’ belgesinin edinilmesi şu an için pek mümkün görülmediğinden;

2020-2021 Akademik senesinde açılmak üzere ertelenmiştir.

2020-2021 Akademik senesinde açılması planlanan Erasmus+ Staj Hareketlliği başvuruları neticesinde; öğrencilerimiz, normal şartlarda; 2021 Yaz Dönemi ve sonrasındaki bir yıl içersinde hareketliliğe katılabileceklerdir. 2020-2021 Akademik senesi, üniversite eğitiminin son yılı olan öğrencilerimiz; başvuru yapmaları ve seçimleri kazanmaları halinde, mezun oldukları tarihten itibaren bir sene içerisinde en az iki ve en fazla üç ay olmak kaydı ile, Erasmus+ Staj Hareketliliğine katılabilecelerdir.

Hepinize sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Sevgi ve saygılarımızla,

İstanbul Kent Üniversitesi Erasmus+ ve Yurtdışı Programlar Koordinatörlüğü

Ücretsiz İngilizce dersleri için kayıt listeleri açıklanmıştır. Liste için tıklayınız:

Ücretsiz İngilizce dersleri başlıyor. Detaylar için tıklayınız:

2020-2021 Sonbahar Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları açıklanmıştır. Ulaşmak için tıklayınız:

1.Erasmus + Sunum ve Tanıtım Toplantısı 25 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Almanya; FH Bielefeld University of Applied Sciences ve TH Köln Applied Social Sciences Institute üniversiteleri ile Sosyal Hizmet; Romanya; Apollonia Din Laşi Üniversitesi ile Diş Hekimliği bölümleri için Erasmus+ Öğrenim ve Personel Hareketlilik Anlaşması imzalamıştır.

Letonya Spor Eğitim Akademisi ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Erasmus K103 Anlaşması yapıldı.

Erasmus+ K103 Özel İhtiyaç Desteği Bilgilendirme Toplantısı 27 Aralık 2019 Cuma günü gerçekleşti.

Macaristan Obuda Üniversitesi ile İşletme Bölümü ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü için, Erasmus K103 Anlaşması yapıldı.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvuruları 31 Ocak 2020 Cuma gününe kadar devam ediyor. Erasmus İngilizce Dil Sınavı ise 3 Şubat Pazartesi günü saat 18:00-18:50'de A102 dersliğinde gerçekleşecektir.

22 Ocak 2020 Çarşamba günü, Erasmus+ Staj Hareketliliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda ayrıca; “İngilizce Resmi E-Posta Yazımı" ve  "İngilizce Motivasyon Mektubu Yazımı” sunumları yapıldı. Tüm sunumlar için lütfen https://www.kent.edu.tr/sunumlar-and-egitimler-001489 linkini ziyaret ediniz

Bulgaristan’ın Sofya şehrindeki National Sports Academy Vassil Levski Üniversitesi ile, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü için Erasmus+ K103 Anlaşması imzalandı.

Yunanistan Patras Üniversitesi ile, Çocuk Gelişimi Bölümü için Erasmus+ K103 Anlaşması imzalanmıştır.

Almanya FOM Üniversitesi ile; İşletme, Psikoloji ve Sosyal Hizmet Bölümleri için Erasmus+ K103 Anlaşması imzalanmıştır.

Portekiz Instituto Politécnico de Portalegre Üniversitesi ile, Hemşirelik bölümü için Erasmus+ K103 anlaşması imzalanmıştır.

Finlandiya Haaga-Helia Üniversitesi ile, Sağlık Bilimleri Fakültesi-Fizyoloji ve Rehabilitasyon bölümü için, Erasmus+ K103 Öğrenim Anlaşması yapıldı.