Sevgili Öğrencilerim,

Hızla gelişen dünyanın beraberinde getirdiği köklü değişimlere aynı hızla ayak uydurabilmek, sosyal, kültürel ve eğitim gibi yaşamın omurgasını oluşturan alanlarda topluma hizmet etmek; yerel değerlerine sahip çıkarken modern dünyanın nimetlerinden de başarıyla faydalanabilmek amacıyla kurulan Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV) çatısı altında faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin en yeni üniversitelerinden İstanbul Kent Üniversitesi ile Türkiye’nin aydınlık geleceğine ve köklü geleneğine yatırım yapmaktan büyük onur duyuyoruz.

Hiçbir şekilde din, dil, ırk ve cinsiyet duvarlarının olmadığı üniversitemizin sahip olduğu tüm imkanları toplumumuzun tüm unsurlarına sonuna kadar açmış olmanın mutluluğuyla sınırsız bir eğitim dünyası için çalışmaya devam ediyoruz. İstanbul Kent Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin eğitim hayatlarında karşılarına çıkabilecek yapısal ve finansal engellerle zaman kaybetmemeleri için mümkün olan her türlü desteği sunmayı hedefliyoruz. İstanbul’un kalbi Taksim’de eskiden Alman Hastanesi’nin bulunduğu alanda, şehir yaşamının tüm olanaklarına bir adım uzakta olacak tüm öğrencilerimiz için her geçen gün daha çok sevip kendilerini ait hissedecekleri, kıymetini bilip sahiplenecekleri başarılı bir eğitim merkezi kurmaya gayret ettik.

Hayatı kolaylaştıran teknolojik olanaklarımız, eğitim dünyasında başarılı çalışmalar yapmış profesyonel akademik kadromuz ve sunduğumuz günümüz dünyasının kaliteli, saygın, kabul görmüş eğitim anlayışı sayesinde, öğrencilerimizin yaşamın ışığında sürekli aydınlanmayı tercih etmeleri, kendileri olarak diledikleri hayata sahip olmaları bizler için en büyük mutluluk oluyor.

Türkiye’nin dönüşüm yolculuğunda gelişime yön verebilmek, geleceğimizi güvence altına almak için günümüz sorunlarına kalıcı çözümler bulabilmek, sunulan dünya standartlarındaki eğitim olanaklarıyla yalnızca Türkiye’deki öğrenciler için değil, dünyanın farklı ülkelerindeki öğrenciler için de eğitimde öncelikli tercih olabilmek; üretmek, geliştirmek ve bunu Türkiye’nin yanında tüm dünya ile gururla paylaşabilmek amacıyla kurduğumuz İstanbul Kent Üniversitesi sayesinde, yarınların gerçek sahipleri olan gençlerimizle birlikte insanlığın da hayallerine dokunarak herkese hizmet verebilmeyi planlıyoruz.

Tüm detaylarıyla içinize sinen işler yapabilmek ve içinden mutluluk taşan hayallerin gerçeğe dönüştüğüne şahit olabilmek için herkesi İstanbul Kent Üniversitesi’ne davet ediyorum.

En derin sevgi ve saygılarımla...

BERNA YILMAZ
Mütevelli Heyeti Başkanı