Kent Üniversitesi

Müdürün Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Dünyada ve Türkiye’de sağlık hizmetleri gün geçtikçe büyümektedir. Sağlık kuruluşlarının ve verilen sağlık hizmetlerinin çeşitliliği arttıkça sağlık personeli ihtiyacı da artmaktadır. Sağlık Meslek Yüksekokulumuz sağlık hizmetlerine ve endüstrisine, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek, mesleğinde yetkin, elde ettiği bilgileri uygulayabilen, çözüm üretebilen, gelişime açık, özgüveni yüksek, donanımlı meslek insanı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Sağlık alanında, eğitim, bilim, teknik ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Çağdaş, inovatif, kendi alanlarında uzman akademisyenlerimiz ve idari personellerimiz, modern dersliklerimiz, teknolojik alt yapılı laboratuvarlarımızla öğrenci odaklı eğitimi hedeflemekteyiz.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda; Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Çocuk Gelişimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Eczane Hizmetleri, Patoloji Laboratuvar Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri olmak üzere toplamda 12 programda eğitim verilmektedir.

Kent Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulumuzun hangi programdan mezun olursanız olun; aldığınız Seçmeli Dersler ile kültürel altyapınızı ve disiplinler arası çalışmayı, İngilizce dersi ile yabancı dilinizi, Bilişim Okur Yazarlığı dersi ile bilişim teknolojilerini kullanmayı, Kariyer dersleriniz ya da Davranış dersleriniz ile kişisel gelişiminizi ileri taşımış olduğunuzu fark edeceksiniz. Mesleki dersleriniz ve uygulama dersleriniz; sizleri konusunda yetkin ve yeterli, çalışma gruplarına uyum sağlayan, etik değerlere sahip, fikir ve proje üreten bireyler olarak, iş camiasında tercih edilir kategoriye sokacaktır

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyar, hepinize başarılar dilerim.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN