Bağcılar Semtinde ‘Dönüşüm Planı’ Toplantısı

Tarih : 16.06.2023

Bağcılar Belediyesi, Bağcılar’ın sürdürülebilir gelişimi ve dönüşümüne yönelik önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Toplantıya Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü, öğretim üyeleri Dr. Sezen Tarakçı ile Dr. Pelin Olcay ve ilgili birim müdürleri katıldı.

Toplantıda stratejik amaç ve planlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Akademisyenlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Sezen Tarakçı ile Dr. Öğr. Üyesi Pelin Olcay, “Sürdürülebilir Kentleşme”, “Sosyal Yapının İyileştirilmesi”, “Kentsel Dönüşüm”, “Miras Alanlarının Korunması” başlıkları altında sunumlar gerçekleştirdi.

Bölgede yaşanılabilir mutlu çevreler oluşturmak istediklerini söyleyen akademisyenlerimiz, bu amaçla hayata geçirmek istedikleri projelerle ilgili ipuçları da sundu.

Üniversitemiz tarafından projelendirilen; Kentlerdeki İmalat Sanayi Bölgelerinin Sürdürülebilir Gelişim ve Dönüşüm Modeli : İstanbul Bağcılar İlçesi Örneği, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmektedir.

Projenin detaylarını incelemek için tıklayınız