Kent Üniversitesi

9. İSTANBUL GÜVENLİK KONFERANSI (İGK)

Tarih : 23.11.2023

BİLGİ NOTU

23-24 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Güvenlik Konferansı’nın dokuzuncusu “Ekosistemde Stratejik Dönüşüm” ana teması altında TASAM Millî Savunma ve Güvenlik Enstitüsü MSGE tarafından küresel ölçekte katılımla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında İstanbul Kent Üniversitesi Kağıthane Yerleşkesinde gerçekleştirilmektedir.

 Her yıl küresel ölçekte güvenlik profesyonelleri başta olmak üzere akademisyenler, bürokratlar, askerler, araştırmacılar, iş insanları ve gazetecilerin yoğun katılımıyla bir Türkiye ve İstanbul markasına dönüşen İstanbul Güvenlik Konferansı bu yıl “Ekosistemde Stratejik Dönüşüm: İklim, Gıda, Demografi, Meritokrasi, Ekonomi, Sağlık, Eğitim, İstihdam, Aile-Gençlik ve Şehir Güvenliği” başlıkları ile yürütülmektedir.

23 Kasım Perşembe günü saat 09.00’daki açılış konuşmaları ile başlayan Konferans iki gün sürecektir. Eş-etkinlikler ile ortak yapılacak açılış konuşmalarını TASAM Kurucu Başkanı Süleyman ŞENSOY, İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin ATSÜ, KOBİL CEO ve Kurucusu İsmet KOYUN, T.C. Dışişleri Bakanı Hakan FİDAN*, Burkina Faso Başbakanı Apollinaire Joachim Kyelem de TAMBELA, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Çalışma ve İstihdam Devlet Bakanı Begum Monnujan SUFIAN, KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım ÇAVUŞOĞLU, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı LUONG Tam Quang ile diğer devlet ve hükûmet Temsilcileri yapmışlardır.

 Bu yılki Konferans’ın oturum başlıkları şöyle; “Ekosistemde Stratejik Dönüşüm”, “Çevre Güvenliği”, “Ekonomi Güvenliği”, “Eğitim Güvenliği”, “İklim Güvenliği (Su, Çevre, Enerji)”, “Şehir Güvenliği”, “Ekosistemde Yeni Ürün ve Platformlar”, “Demografik Güvenlik”, “Sağlık Güvenliği”, “Gıda Güvenliği (Beslenme, Gizli Açlık, Bağışıklık ve Pandemiler)”, “Meritokratik Güvenlik” ve “İstihdam Güvenliği”.

Konferans Kapsamında Ayrıca Dört Eş-Etkinlik Düzenlenecekir. Eş-etkinlikler olarak; Konferans’ın ilk günü 2. İstanbul Siber-Güvenlik Forumu “Yeni Siber Ekonomi ve Türk Ürünleri” temasıyla, 5. Denizcilik ve Deniz Güvenliği Forumu “21. Yüzyıl Deniz Jeoekonomisi ve Türkiye” temasıyla icra edilirken, ikinci günü de 6. Türkiye - Afrika Savunma Güvenlik ve Uzay Forumu “Afrika’da Türk Askerî Varlığı ve Yeni Ufuklar” temasıyla ve 7. Türkiye - Körfez Savunma ve Güvenlik Forumu ise “Türk - Arap Güvenlik Ekosisteminde Yeni Keşifler” temasıyla Konferans ile birlikte icra edilecekler.

Paydaşları ile ulusal ve uluslararası düzeyde ortak bilimsel ve kültürel işbirliğine önem veren üniversitemiz bu etkinliğe ev sahipliği yaparak bilim alanına katkı sağlamaya devam etmektedir.

Program için tıklayınız

FOTOĞRAF & VİDEO