2020-2021 Güz Dönemi Lisansüstü Programlar Başvuruları Hk.

Tarih : 04.06.2020

UYARI: Bu duyuru 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemine aittir. 2020 - 2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi kontenjanları hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız:

Program Adı

Türü

Kontenjan

Başvuru koşulları

İşletme Yönetimi

Lisans mezunu olmak, ALES EA

puan türünden en az 55 puan

almak.

Uluslararası İşletmecilik

Sağlık Yönetimi

Lisans mezunu olmak, ALES EA

puan türünden en az 55 puan

almak.

Sağlık Yönetimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Klinik Psikoloji

(Kontenjan dolmuştur)

Tıp Fakültesi, Psikoloji, PDR

alanında lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünde en az 55 puan almak.

Klinik Psikoloji

(Kontenjan dolmuştur)

Tıp Fakültesi, Psikoloji, PDR

alanında lisans mezunu olmak.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Lisansüstü Programlara öğrenci kabulünde;

i-            Tüm Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına müracaat eden adaylar; müracaat öncesi mezun olduğu Lisans programlarındaki not ortalamalarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilecektir.

ii-          İşletme Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ve Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programlarına müracaat eden adaylar; ALES puanının %50’si ve lisans mezuniyet notunun %50’sinin toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilecektir.

iii-         Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programına müracaat eden adaylar; ALES puanının %50’ si, lisans mezuniyet notunun %20’ si ve bilim sınavı veya sözlü mülakatın %30’ unun toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilecektir.

iv-         Tüm lisansüstü programlara başvuruda bulunacak adayların; e-devlet üzerinden alınacak lisans mezuniyet belgesi veya lisans diploma fotokopisi (Onaylı), transkript (Onaylı), nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet vesikalık fotoğraf, özgeçmiş ve erkek adayların askerlik durum belgesinin ve tezli yüksek lisans programlara başvuran adaylardan ALES sınavından ilgili puan türünde en az 55 puan aldığına dair belgenin başvuru esnasında teslim edilmesi gerekmektedir.

Tüm adaylar İstanbul Kent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'ne bizzat gelerek başvuru evraklarını elden teslim edebilecekleri gibi  (Haftaiçi  10.00-16.00), evraklarını elden teslim edemeyecek olan adaylar aşağıdaki mail adresine evraklarının taranmış kopyalarını gönderebilirler:

lisansustubasvuru@kent.edu.tr

*Not: Mail hesabı üzerinden yapılan gönderimlerde eksik belgesi bulunan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Lisansüstü Programlar Ücret Bilgileri

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

PROGRAM ÜCRETİ

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli)

60.000 ₺

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)

37.500 ₺

İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli)

15.000 ₺

Uluslararası İşletmecilik Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)

10.000 ₺

Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli)

15.000 ₺

Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)

10.000 ₺

İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)

8.000 ₺

*Program ücretleri tezsiz yüksek lisans programlarının azami eğitim süresi olan 3 yarıyılı, tezli yüksek

lisans programlarının azami eğitim süresi olan 6 yarıyılı kapsamaktadır.

Ödeme Koşulları:

Eft/Havale ile birlikte anlaşmalı kredi kartlarına vade farksız 6 taksit uygulanmaktadır. Anlaşmalı kredi kartlarının tamamı için mail order yapılabilmektedir.

Anlaşmalı Kredi Kartları (Kredi kartında ödeyeceği tutar kadar limit olmak zorundadır):

          İş Bankası – Maximum

          Garanti Bankası – Bonus

          Akbank – Axess

          Yapı Kredi Bankası – World

          Vakıfbank – World

          Finansbank-Card Finans

Diğer programlar İşletme Yönetimi (Tezli), Uluslararası İşletmecilik (Tezsiz), Sağlık Yönetimi (Tezli), Sağlık Yönetimi (Tezsiz), İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz) için başvurularımız 18 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecektir.