Üniversitemizin İlk Kamu Destekli Projesi

Tarih : 19.12.2019

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Fikir sizden uygulama sizden” sloganıyla yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen 2019-I Özel Çağrısı sonuçlanarak, desteklenecek projeler belirlenmiştir. İstanbul Kent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Dilara Fatoş Özer’in proje koordinatörü olarak yer aldığı “SPOR YOLU İLE GELİŞİM” isimli proje teklifi Ar-ge ve Proje Yönetimi Ofisinin önemli katkısıyla, bakanlık tarafından desteklenmeye uygun görülmüştür. Projemiz Bakanlığa yapılan 25.000 proje başvurusundan seçilerek desteklenen 1001 proje arasına girmeye hak kazanmıştır.

Projenin   amacı,   spor yolu ile özel gereksinimli  çocukların gelişimlerini desteklemek, akranları ile  sosyal etkileşimlerini sağlamak suretiyle öğrenim gördükleri okullarda kabul edici ve destekleyici çevre oluşturmak, okul topluluklarına aktif katılımlarını sağlamak ve üniversite öğrencilerinde gönüllük bilinci oluşturmaktır. Bu projeyle aileler, çocukların aktivitelerdeki motivasyonu, başarısı  ve mutluluğunu görerek sporun çocukların gelişimi üzerindeki etkileri konusunda farkındalığını farkına varacaktır. Proje ekibini  oluşturan gönüllü öğrenciler başta olmak üzere etkinliklere katılan gönüllü öğrenciler, bir şeyleri değiştirmeyi, bunun  için sorumluluk almayı, ihtiyacı olan insanlar için yararlı işler yapmayı, ekip çalışmasını  ve  hak savunuculuğunu deneyimleyerek öğreneceklerdir. Proje sürecindeki deneyimleri hem kişisel  hem de mesleki  gelişimlerine olumlu bir katkı sağlayacaktır.

Proje Asistanı:

Araş. Gör. Tuba Kapucuoğlu