Kent Üniversitesi

Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

Tarih : 05.10.2020

Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

YKS KAYITLARI

Sevgili öğrencilerimiz,

İstanbul Kent Üniversitesini kazandığınız için tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz. Kazanan adaylar kesin kayıt işlemini tamamlaması gerekmektedir. Bunu daha kolay yapabilmeniz adına sizlere yapacaklarınızla ilgili bilgilendirmeler hazırladık. Kayıt adımlarını anlatan bu duyurumuzu dikkatlice okuyunuz. Yapmanız gereken tüm adımlar belirtilmiştir.

Kayıtlar 2 Tür Yapılabilir;

  • Online olarak adımları tamamlayarak yapabilirsiniz,
  • Taksim yerleşkemize gelip burada da işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Kayıt aşamamız ise 3 adımdan oluşmaktadır. Bu adımları eksiksiz tamamlayanların kayıtları kesinleşmiş olur.

  • ADIM: online başvuru formlarının doldurulması. Başlamak için http://ois.kent.edu.tr/onkayit adresinden formları doldurabilirsiniz. Formlar ile sorun yaşayanlar Öğrenci İşleri Direktörlüğünden destek alabilirler.
  • MALİ YÜKÜMLÜLÜK: Tam burslu yerleşenler hariç bu adımı tamamlamak zorundadırlar. Ödemekle yükümlü olduğunuz tutarı http://odeme.kent.edu.tr adresinden görebilirsiniz. Ön kayıt formları tamamlanınca da ödeme sayfanıza yönleneceksiniz. İsteyen online kredi kartı ile de ödeme yapabilir. Online ödeme yapmak istemeyen adaylar Taksim yerleşkesinde banka aracılığı ile veya yine kredi kartı ile de ödemelerini yapabilirler. Havale ve EFT yapacak adayların ödemeleri en geç 1 gün sonra sisteme yansıyacaktır. Kayıtlarını ödeme onayı verildikten sonra tamamlayabilirler. Son adım e-devletten kayıt tamamlamaktır. Bunu tamamlamayan adayların işlemleri eksik kalır.
  • KESİN KAYIT: Kesin kayıt işlemini e-devlet üzerinden tamamlayabilirsiniz. İlk 2 adımı tamamlayan adayların e-devlet kısmında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı sayfasından onay kısmı açılacaktır. Buradan kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

3 adımı da tamamlayan adaylar artık e-devlet üzerinden öğrenci belgesini sorgulayabilirler. Eğer sorgulamada bir hata olur ve gözükmez ise adımları tamamlamamışsınızdır. Lütfen öğrenci işleri ile görüşünüz.

Eğitimlerin başlama ve bitiş tarihlerini akademik takvimden takip etmeniz gerekecektir. https://www.kent.edu.tr/akademik-takvim-001133 . Her dönem sistem zerinden öğrenciler ders seçimlerini yapmak zorundadırlar. Ders seçimlerini anlatan duyuruları da yine web sayfamızdan ilan edilecektir.

Tüm öğrencilerimizi eğitim hayatı boyunca başarılar dileriz.

GÖNDERİLEN POSTA İÇERİĞİ