Kent Üniversitesi

Koronavirüs Hakkında Önemli Duyuru

Tarih : 13.03.2020

Küresel ölçekte yayılan COVID-19 ( Yeni Koronavirüs Hastalığı) nedeniyle Yükseköğretim Kurulu toplantılarında alınan kararlar bilgilendirme notu ile üniversitemizle paylaşılmıştır.

Buna göre;

* Üniversitemizde eğitim, öğretime 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süre ile ara verilmiştir.

* Akademik ve idari personelden; rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksekokul müdürleri ve her kademedeki idari tüm yöneticiler hariç olmak üzere, 60 yaş üzerinde bulunanlar ile kronik hastalığı bulunanlar, engelli ve hamile olanlar idari izinli sayılacak ve bunun dışındaki akademik ile idari personelimizin talep etmeleri halinde izinli sayılmaları hususu mazeretleri çerçevesinde rektörlüğümüzce değerlendirilecektir.

* Akademik ve idari personelimizin, önceden planlanmış olanlar dâhil olmak üzere tüm yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilecektir.

* Öğrencilerimizin, üniversite faaliyetleriyle ilgili olmak üzere eğitim öğretim faaliyetleri, akademik değişim programları, sosyal faaliyetler, kültürel geziler, sportif faaliyetleri, müsabaka vb önceden planlanmış olanlar dâhil tüm üniversitenin bilgisi ve iznine tabi yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

* Diş Hekimliği dâhil tüm sağlık programları, ön lisans, lisans düzeyindeki staj, intörnlük ve uygulamalı eğitimlere devam eden öğrenciler de tatil kapsamındadır.

* Lisansüstü öğrenciler tatil kapsamında değerlendirilecektir.

* Tüm öğrenciler (Türk ve yabancı uyruklu), yurt dışına çıktıkları takdirde, konuyla ilgili üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğümüzü bilgilendirmelidir.

*Tüm öğrenciler (Türk ve yabancı uyruklu), dönüşte pandeminin durumuna göre sorun yaşayabilecekleri, uçuşlarının iptal olabileceği, döndüklerinde en az 14 gün eğitime devam edemeyebilecekleri ve başkaca sorunlar yaşayabilecekleri hususunda Sağlık Kültür Spor Direktörlüğümüz tarafından bilgilendirileceklerdir.

* Üniversitemizde süreçlerin etkin ve dinamik olarak yürütülebilmesi için Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Ahmet Tuğrul Biren başkanlığında “İstanbul Kent Üniversitesi Sağlık Bilgilendirme Komisyonu” oluşturulmuştur. Öğrenci iletişim ve takip sistemi gözden geçirilerek güncellenecek, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz düzenli ve periyodik olarak bilgilendirilecektir.

*Süreçle ilgili YÖK tarafından alınan kararlar üniversitemizin resmi kanalları ile duyurulacaktır. 

 


Koronavirüs salgınından korunmak için doğru beslenme yöntemleri:

Beslenme ve Diyetetik Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Gizem Köse, tüm dünyayı ve ülkemizi de tehdit eden koronavirüse karşı beslenmenin önemini vurgulayarak nasıl beslenilmesi gerektiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Detaylar: https://www.dha.com.tr/saglikyasam/koronaviruse-karsi-nasil-beslenmeliyiz/haber-1760633