29 Eylül 2020

İngilizce I ve İngilizce II Muafiyet Sınav Duyurusu

Ön lisans ve Lisans düzeyindeki 1.Sınıflarda zorunlu İngilizce I ve İngilizce II dersleri için 30 Eylül Çarşamba günü saat 14:00-16:00 saatleri arasında muafiyet sınavı yapılacaktır.

İngilizce bilgisi yeterli olduğunu düşünen öğrenciler bu sınava girip başarı olmaları durumunda aldığı not ile muaf olabilir. Almış olduğu not transkripte yansır ve ortalamaya dâhil edilir.

Muafiyet sınavı 50 sorudan oluşan çoktan seçmeli olacaktır. Sınav süresi ise 25 dk olup 14:00 ile 16:00 arasında sınavı başlatabilirsiniz. 16:00 da sistem kapandığından sınav süresi de 16:00 da bitecek şekilde sınava başlamanız gerekir.

CC ve üzeri muaf olan öğrenciler tekrar dersi alıp notunu yükseltemezler. Sınava girmek için OİS sistemine girdiğinizde sınav başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Başvuru yapmayanlar sınava giremezler. Başvuru için aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi tıklamanız yeterli olacaktır.

Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz.