EK YERLEŞTİRME - KAYIT İŞLEMLERİ DUYURUSU

Tarih : 19.09.2019

2019 YKS EK TERCİH sonuçlarına göre üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

2019 YKS EK TERCİH sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 23 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Adres Bilgisi:

İstanbul Kent Üniversitesi Cihangir Mahallesi, Sıraselviler Caddesi, No:71, Beyoğlu (Eski Alman Hastanesi)

ÖSYS Kayıtları İçin Gerekli Belgeler;

1-) ÖSYS Sonuç Belgesi (karekod ve sorgulama kodlu İnternet çıktısı)

2-) Lise diploması veya mezuniyet belgesi aslı,

3-) Son altı ay içinde çekilmiş 6 adet 4,5cm x 6 boyutunda fotoğraf,

4-) Kimlik Fotokopisi

5-) Askerlik Durum Belgesi:” Kaydında sakınca yoktur” ibaresi bulunan yükümlülerden askerlik durum belgesi istenmeyecektir.

(Askerlik şubesine yönlendirilen 1998 ve daha önceki yıllarda doğan erkek öğrenciler, askerlik şubesinden yeni tarihli Askerlik Durum Belgesi almak zorundadırlar)

EĞİTİM ÜCRETİ ÖDEME OPSİYONLARI

İstanbul Kent Üniversitesi Ek Tercih Dönemine özel öğrenim ücretleri için tıklayınız:

PEŞİN ÖDEMELER:

VAKIFBANK ETİLER ŞUBESİ

IBAN : TR68 0001 5001 5800 7306 1774 28

ÖĞRENCİ ADI, SOYADI VE TC. NUMARASI YAZILARAK DEKONT ÖRNEĞİNİN MALİ İŞLER DİREKTÖRLÜĞÜNE TESLİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

TAKSİTLİ ÖDEMELER:

• İŞ BANKASI KREDİ KARTI: MAKSİMUM 9 TAKSİT

• AKBANK KREDİ KARTI: MAKSİMUM 9 TAKSİT

• GARANTİ BANKASI KREDİ KARTI: MAKSİMUM 12 TAKSİT

• VAKIFBANK WORLD KREDİ KARTI: MAKSİMUM 8 TAKSİT

NOT:

ÜNİVERSİTEMİZDE EĞİTİM BEDELİ NAKİT OLARAK TAHSİL EDİLMEMEKTEDİR.

KREDİ KARTI İLE TAKSİTLİ ÖDEMELERDE EĞİTİM ÜCRETİNE BANKA KOMİSYONU AYRICA İLAVE EDİLMEKTEDİR.

YURTLAR:

Üniversitemizin anlaşmalı olduğu yurtlar aşağıdadır. Yurtlar ve sağladıkları imkânlar için linkleri inceleyebilirsiniz. Kayıt döneminde anlaşmalı yurtlar kampüsümüzde stant açarak öğrencilere bilgilendirmelerde bulunacaktır.

Academia Residence

Piyalepark Kız Öğrenci Yurdu