2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları Başladı

Tarih : 29.12.2021

Program Adı

Türü

Kontenjan

Başvuru koşulları

Pedodonti

5

Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.  ALES Sayısal puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.

Klinik Psikoloji

Dolu

Tıp Fakültesi, Psikoloji, PDR alanında lisans mezunu olmak, ALES Eşit Ağırlık puan türünde en az 55 puan almak.

Klinik Psikoloji

Dolu

Tıp Fakültesi, Psikoloji, PDR alanında lisans mezunu olmak.

Oral İmplantoloji

Dolu

Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak. ALES Sayısal puan türünden en az 55 puan almak.

Oral İmplantoloji

Dolu

Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.

İşletme Yönetimi

15

Lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünden en az 55 puan almak.

Uluslararası İşletmecilik

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

15

Lisans mezunu olmak, ALES Sözel puan türünden en az 55 puan almak.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Çocuk Gelişimi

Dolu

Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Eğitimi vs. ilgili alanların birinden mezun olmak. ALES EA puan türünden en az 55 puan almak.

Halk Sağlığı Hemşireliği

Dolu

Hemşirelik lisans mezunu olmak, ALES Sayısal puan türünden en az 55 puan almak.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler – İngilizce

15

Sosyal bilim veya ilgili dallardan birinde (Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, İktisat, Sosyoloji, Sosyal Antropoloji, Tarih, Hukuk) lisans öğrenimini tamamlamış olmak. ALES EA puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.

Sosyal Hizmet

İş Sağlığı ve Güvenliği

Sağlık Yönetimi

15

Lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünden en az 55 puan almak.

Sağlık Yönetimi

Lisans mezunu olmak.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde Lisansüstü Programlara öğrenci kabulünde;

i- Uluslararası İşletmecilik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sosyal Hizmet, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına müracaat eden adaylar; müracaat öncesi mezun olduğu Lisans programlarındaki not ortalamalarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir.

ii- İşletme Yönetimi, Halk Sağlığı Hemşireliği, Sağlık Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programlarına müracaat eden adaylar; ALES puanının %50’si ve lisans mezuniyet notunun %50’sinin toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir.

iii- Çocuk Gelişimi Tezli Yüksek Lisans Programına müracaat eden adaylar; ALES puanının %50’ si, lisans mezuniyet notunun %20’ si ve yazılı bilim sınavı veya sözlü mülakatın %30’ unun toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir.

iv- Pedodonti Doktora Programına müracaat eden adaylar ALES puanının %50’ si, lisans mezuniyet notunun %20’ si ve yazılı bilim sınavı veya sözlü mülakatın %20’ si ve yabancı dil sınavının %10 ‘unun toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir.

v- Oral İmplantoloji Tezli Yüksek Lisans programına müracaat eden adaylar; ALES puanının %50’ si, lisans mezuniyet notunun %20’ si ve yazılı bilim sınavı veya sözlü mülakatın %30’ unun toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Oral İmplantoloji Tezsiz Yüksek Lisans programına müracaat eden aylar; , lisans mezuniyet notunun %50’ si ve yazılı bilim sınavı veya sözlü mülakatın %50’ sinin toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir.

vi- Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programlarına müracaat eden adaylar; ALES puanının %50’si ve yazılı bilim sınavının %50’sinin toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans programlarına müracaat eden adaylar; lisans mezuniyet notunun %50’si ve yazılı bilim sınavının %50’sinin toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir.

İstanbul Kent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

Çocuk Gelişimi Tezli Yüksek Lisans Programı

Halk Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı

21.600 ₺

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler – İngilizce Tezli Yüksek Lisans Programı

27.000 ₺

Sosyal Hizmet Tezsiz Yüksek Lisans Programı

10.800 ₺

İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı

10.800 ₺

Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı

Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı

16.200 ₺

Tüm ücretlere KDV dahil olup, eğitim ücreti azami eğitim sürelerini kapsamaktadır.

Anlaşmalı olduğumuz bankaların kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen öğrenciler için vade farksız maksimum 12 taksit uygulanacaktır.

Anlaşmalı olduğumuz bankalardan OTS kredisi ile taksitlendirme yapan öğrencilerimize maksimum 12 taksit uygulanacaktır.

Peşin ödeme (Havale-Eft) indirimi %7 olarak uygulanacak olup, kredi kartları üzerinden tek çekim yapılması durumunda da peşin indirim oranı %7 olarak uygulanacaktır.

2021-2022 akademik yılında Pedodonti Doktora programı için; paket program tutarı 4 yıl içerisinde (62.900*4 Yıl) her yıl kayıt yenileme işlemi yapılmadan önce ödenir. Yıllık ödenecek olan ücret aynı yüksek lisans programlarında olduğu gibi 12 aya kadar taksitlendirilir

*2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı başvuruları sadece online olarak yapılacak olup, başvuru yapan adaylarımız mülakat ve/veya bilim sınavı konuları hakkında daha sonra kısa mesaj ve e-mail yoluyla bilgilendirilecektir.

Başvuru tarihleri ve diğer önemli tarihlere ulaşmak için akademik takvime buradan ulaşabilirsiniz.

İletişim: lisansustubasvuru@kent.edu.tr

Başvuru için tıklayınız.