Kent Üniversitesi
15 Temmuz şehitleri İstanbul Kent Üniversitesi'nde anıldı

15 Temmuz şehitleri İstanbul Kent Üniversitesi'nde anıldı

Tarih : 13.07.2018

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında İstanbul Kent Üniversitesi’nde seminer ve fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

Seminere, İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Neşe KAVAK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuğrul BİREN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sakıp PEKİN, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fahri ERENEL, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER ile üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Neşe KAVAK, “15 Temmuz, ülkemizin karanlıktan aydınlığa çıktığı, milletimizin cesareti ve basiretiyle hainlerden kurtulduğu bir gündür” dedi.

Şehitlik mertebesine yükselen ve gazi olan vatandaşlarımızın her zaman gururla anılacağını belirten Prof. Dr. Zehra Neşe KAVAK, sözlerine şöyle devam etti:

“15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Tüm şehit ve gazilerimiz devlet-millet kenetlenmesinin birer örneğidirler ve tüm dünyaya da mükemmel bir ders verdiler. Bizlere cesaretlerini, ruhlarını, bu güzel vatanı ve sevdiklerini bırakan tüm şehit ve gazilerimizin emanetlerini sonuna kadar koruyup kollayacak ve onlara sahip çıkacağız. Kendilerini saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

“Milli güç unsurları temel yapı taşıdır”

Etkinlikler kapsamında İstanbul Kent Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fahri Erenel “15 Temmuz Kalkışmasının Türkiye’nin Milli Güç Unsurlarına Etkisi” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye’deki darbeler tarihi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Fahri ERENEL, 15 Temmuz sürecine doğru yapılan bombalı saldırılar ile korku iklimi ve yılgınlık yaratılmaya çalışıldığını, FETÖ yanlısı medya kuruluşları üzerinden subliminal mesajlar ile bunun desteklendiğini belirtti. “Milli Güç Unsurları”nı ülkenin temel yapı taşı, çimentosu olarak tanımlayan ERENEL, ülke zorda kaldığında bu unsurların 15 Temmuz’da olduğu gibi harekete geçerek milli birliği sağladığını belirtti.

Fotomuhabirlerinin gözünden 15 Temmuz

15 Temmuz darbe girişiminin 2.yıldönümü kapsamında İstanbul Kent Üniversitesi ve Anadolu Ajansı işbirliği ile “Fotomuhabirlerinin gözünden 15 Temmuz” sergisi düzenlendi. Deneyimli fotoğrafçıların darbe teşebbüsü sırasında çektikleri fotoğraflar Üniversite lobisinde izlenime sunuldu. Hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan sergi ile 15 Temmuz gecesi yaşananların hafızalarda canlı tutulması amaçlanıyor.

FOTOĞRAF & VİDEO