Kent Üniversitesi
Mutfak ve Servis Sanatları Akademisi

Tarih : 07.05.2024

Üniversitemizin Mütevelli Heyet Üyelerinden Av. Alican Cingöz ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Burak Mil, Fransız menşeli dünyaca ünlü Otel ve Turizm İşletmeciliği Okulu Vatel yetkilileriyle kurumun merkezlerinin bulunduğu Fransa’nın Lyon ve Nîmes kentlerinde bir araya gelmişlerdir.

Görüşmeler sonucunda, Istanbul Kent Üniversitesi ve Vatel ortaklığında İstanbul merkezli bir “Mutfak ve Servis Sanatları Akademisi” kurulması husunda anlaşma sağlanmış olup, işbirliği sözleşmesi imzalanmıştır.

Kurulacak olan Akademi ile sektörü yakından tanıyan, ihtiyaçları bilen ve uluslararası mutfak ve servis sanatlarının her alanı ile seviyesinde idarecilik yapabilecek, üreten ve küresel düşünen, mutfak ve servis sanatlarını özümseyen, öncü, inovatif ve yaratıcı mutfak şefleri ile servis elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.